כניסה
הרשמה לניוזלטר

אין כל צל של ספק שהאיטלקים הם מומחים בכל מה שקשור לבצקים ורוטבי עגבניות. המטבח האיטלקי…

תוכן שיווקי | 9 באפריל 2024 | תוכן שיווקי | 3 דק׳

איטליה הקטנה

אין כל צל של ספק שהאיטלקים הם מומחים בכל מה שקשור לבצקים ורוטבי עגבניות. המטבח האיטלקי מציע שפע של נאכלים נהדרים, חלק מוכרים יותר לחך הישראלי וחלקם פחות. אספנו עבורכם מקבץ מרשים של מתכונים איטלקים כך שתוכלו לשלב אותם ברפרטואר שלכם ולהרגיש כאילו אתם אוכלים ממש באיטליה.

לזניה איטלקית

לזניה היא גם מנה המשלבת בתוכה פסטה רק שכאן מדובר ביריעות פסטה רחבות שמניחים בתבנית ומעליהן מוזגים רוטב עגבניות משובח. יש מי שיוסף לה גבינה ויש מי שיוסיף לה רוטב ראגו – כזה שמשולב בו בשר בקר. באיטליה תקבלו מנה שבה יש גם בשר וגם גבינה ביחד.

פיצה מרגריטה

הפיצה היא אחד המאכלים הכי אהובים בעולם כולו. שילוב מצוין בין בצק שמרים לרוטב עגבניות, בזיליקום טרי וגבינת מוצרלה מותכת. מוצאה של הפיצה הוא בנאפולי השוכן בדרום איטליה. את שמה קיבלה בעקבות הפציולו (שף של פיצה), וכן האיטליה זה מקצוע של ממש! שהמציא מנה לכבודה של המלכה מרגריטה וכאות כבוד לדגל האיטלקי שצבעיו הם אדום, לבן וירוק. מאז שהומצאה ועד ימינו אנו היא נחשבת לאחת הפיצות הכי טעימות שיש.

זיטי אפוי

מי שהיה צופה בסדרה “סופרנוס” מכיר את המנה האפויה העונה לשם “זיטי” שהייתה מכינה כרמלה לטוני. זיטי מורכב מפסטה פנה שמבשלים “אל דנטה” ( הכוונה לבישול שעדיין ניתן לנגוס בפסטה ושהיא לא רכה מידי). לאחר בישולה מערבים אותה מיד עם שמן זית. בקערה נפרדת משלבים גבינות עם רוטב עגבניות, מערבבים ומוסיפים את הפסטה, מעל מוסיפים עוד מוצרלה לקבלת חלק עליון מותך וטעים במיוחד. את התבשיל מכניסים לתנור וצולים על גריל עם נייר כסף וממש 10 דקות לפני מוציאים כדי שהמוצרלה תושחם מהגריל. מדובר במעדן שמסביר היטב את ממדיו של טוני.

קנלוני ברוטב רוזה

עוד מאכל על טהרת הפסטה שיוצא תחת ידיהם המוכשרות של האיטלקים והוא הקנלוני. מדובר בצינורות גדולים של פסטה שנהוג למלא במיקס גבינות ותבלינים משגע, לסדר בתבנית ומעל לשפוך רוטב. אפשר רוטב עגבניות, אפשר גם שמנת אבל הכי טעים זה השילוב המצוין של רוטב הרוזה. גם המנה הזו נכנסת לאפייה ויוצאת גן עדן עלי אדמות.

פסטה טליאטלה

תאמינו או לא אבל באיטליה יש יותר מ-300 סוגים שונים של פסטה, כאשר יש הבדל משמעותי בין הצפון לדרום. סוגי הפסטות השונות מיועדות לסוגי מזונות שונים. כך יש פסטות שמיועדות למרקים, לתבשילים, לרטבים ועוד. פסטה טליאטלה היא פסטה שמוצאה מאמיליה רומנה שבצפון, כאשר בצורתה היא פסטה ארוכה ושטוחה דמוית סרט שמאוד מזכירה את הפטוצ’יני אך רחבה יותר. מרקמה הנקבובי והמחוספס הופך אותה למושלמת עם רטבים על טהרת הבשר, למרות שאפשר גם רק עגבניות ובזיליקום.

לזניה איטלקית

לזניה היא גם מנה המשלבת בתוכה פסטה רק שכאן מדובר ביריעות פסטה רחבות שמניחים בתבנית ומעליהן מוזגים רוטב עגבניות משובח. יש מי שיוסף לה גבינה ויש מי שיוסיף לה רוטב ראגו – כזה שמשולב בו בשר בקר. באיטליה תקבלו מנה שבה יש גם בשר וגם גבינה ביחד.

קלצונה – פיצה מקופלת

האיטלקים כל כך אוהבים את הפיצה שלהם שהם המציאו גרסה שבה הם מקפלים את הפיצה על שניים, יוצרים ממנה חצי ירח שממולא בדיוק במרכיבי הפיצה ואופים אותה כמעין סמבוסק! פשוט גאוני.

פוקאצ’ה כמו באיטליה

עוד מאכל איטלקי נהדר הוא הפוקאצ’ה. בצק שמרים שמתנפח בחום ויוצר לחם איטלקי שטוח כמיטב המסורת. על הפוקאצ’ה נהוג למרוח שמן זית, להוסיף בצל ועשבי תיבול. מעליהם נוהגים האיטלקים להוסיף בשר או גבינה או ירקות. תוכלו להכין פוקאצ’ה נהדרת שכזו וליהנות מטעמיה הנפלאים, להגיש אותה כלחם לשולחן ולהתענג על כל ביס.

ג’לטו בכל טעם שאתם רוצים

אי אפשר לדבר כל כך הרבה על אוכל מבלי להתייחס אל קינוחים, לכן אנו מזכירים לכם כי מולדתה של הגלידה – ג’לטו הוא באיטליה גם כן. לא ניתן להשוות בין הגלידה בארץ לזו שבאיטליה גם בגלל חומרי הגלם השונים וגם בגלל שבאיטליה יש מנעד טעמים כה רחב שאפילו מחצית ממנו לא קיימת בארץ. מי שחשקה נפשו בגלידה קרירה יכול להכין אותה בביתו ממש כפי שמכינים אותה באיטליה.

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
פרשנות: השלכות הפיגוע ברוסיה

איל לוינטר

הפיגוע הקשה ברוסיה יוכל להוביל למספר תרחישים שונים, בהם הסלמה במלחמה באוקראינה

סגן ראש הלשכה המדינית של חמאס רומז על כוונה לירות רקטות מיו”ש לישראל: “חמאס עובד כל הזמן במטרה לפתח את יכולותיו הצבאיות”

דורון פסקין

סאלח אלעארורי, שישראל טוענת כי הוא האיש שעומד מאחורי גל הטרור ביו"ש, אמר את הדברים בריאיון לרשת אלג'זירה

שאלה של אמונה

דורית דינור

מה הייתם עושים לוּ התפללתם לעזרתו של אלוהים והוא פשוט היה מופיע

“צה”ל ימשיך לאפשר לחולים בשיפא לעבור דרומה – אנחנו לא תוקפים את בית החולים”

צוות מגזין אפוק

סיכום הצהרת דובר צה"ל

המאסטר של מלאכת הסיפור הקצר

גלית דהן קרליבך

ריימונד קארבר מהמם את הקוראים עם טראגיות שתמיד אורבת מעבר לפינה

התיאוריה של השמש: ״קיים גורם פיזיקלי הפועל מחוץ לכדור הארץ ומשפיע על התפתחות האירועים המתרחשים בו״

רקפת תבור

מחקרים מהעשורים האחרונים טוענים כי לפעילות השמש השפעות פיזיולוגיות וחברתיות בכדור הארץ

שתפו: