כניסה
הרשמה לניוזלטר

אחת המסעדות האיטלקיות הוותיקות בארץ נמצאת בנווה צדק בתל אביב. במסעדה מוגשים מאכלים טוסקניים אוטנטיים האהובים על חובבי הקולינאריה באווירה כפרית נינוחה

צוות מגזין אפוק | 8 באוגוסט 2012 | תרבות ואמנות | 3 דק׳

"בליני" – אואזיס בכיכר

במטבח הטוסקני של "בליני" הפסטה מככבת כמלכת המטבח ולצדה בשרים רבים מכל הסוגים, הרבה ירקות, הרבה עשבי תיבול, הרבה פטריות מסוגים שונים, וכמובן הרבה יין. ההגשה ביתית והמנות גדולות.

"אוכל איטלקי בא עם האמת של חומרי הגלם. אם זה בשר אז זה בשר, אם זה דגים אז זה דגים. אופי המנה תלוי במקום: אותה מנה בטוסקנה או בסיציליה תהיה שונה. ריזוטו בסיציליה הוא עם עגבניות, בטוסקנה הוא עם בשר, בצפון איטליה הוא עם שמנת", הסביר לי אמיר שולר, שף המסעדה.

שולר (34) טוען כי מייסדי בליני הביאו את האוכל הטוסקני לארץ: את הפרושוטו, את הכמהין, את הפרמז'נו ואת הגורגונזולה שלפני כן לא היו מוכרים בארץ ואף לא היו בהישג יד.

מסעדת בליני

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
שתפו: