כניסה
הרשמה לניוזלטר

ארה”ב, בשיתוף עם האו”ם והאיחוד האירופי, הקימו “תחנות” לאורך נתיבי ההגירה בהן משלמים כספים במזומן למהגרים בלתי חוקיים – בדרכם ליעד. טוד בנסמן, ממרכז המחקר לענייני הגירה בארה”ב, שראיין את המהגרים, את המבריחים ואת האנשים המחלקים את הכסף – מתריע: ״משבר ההגירה שאנו רואים כעת קשור באידיאולוגיות המתפשטות מתחת לפני השטח, לא רק בארה”ב אלא בעולם כולו״

מאיה מזרחי | 10 במרץ 2024 | חברה והיסטוריה | 17 דק׳

כסף במעטפות: התעשייה המשגשגת של ההגירה הבלתי חוקית

ב-20 בינואר 2021 התכונן ג'ו ביידן לטקס ההשבעה שלו לנשיא ארה"ב. בדיוק באותן שעות עשו את דרכם לגבול עם מקסיקו אלפי מהגרים בלתי חוקיים. הם הגיעו לערים ולעיירות מקסיקניות הממוקמות מול טקסס, ניו מקסיקו, אריזונה וקליפורניה – והמתינו. קרטלי הפשע התכוננו גם הם למה שעתיד היה לקרות מיד.

באותם ימים שכר טוד בנסמן משאית ונסע מערבה מהעיר אל פאסו שבמדינת טקסס, לתוך הנופים החומים והריקים של המדבר שהובילו אל מעבר הגבול עם מקסיקו. כשהגיע, הוא נסע לאורך החומה שהחלה להיבנות במהלך כהונתו של הנשיא לשעבר דונלד טראמפ, עד שהגיע לקצה. הוא חלף על פני דחפורים ענקיים ומנופים שהפסיקו בין רגע את עבודתם, והבחין בעובדים שהחלו לפנות את הציוד, ולהתפנות בעצמם. לא היו שם מאבטחים, לא נציגי ציבור ולא כתבים. כמות גדולה של לוחות פלדה שיועדו להמשך בניית החומה נערמו במדבר והפכו לגרוטאות. הוא הלך ביניהם וצילם.

אין זאת הפעם הראשונה שבנסמן מגיע לגבול לצלם. במשך 23 שנה הוא שימש ככתב תחקירים בכלי תקשורת שונים. בין 2006 ל-2009 הוא התמחה בסיקור מלחמות הסמים במקסיקו ועסק בנושאים שונים של הגירה. לאחר שמאמריו הכו גלים, הוא הוזמן להוביל את מחלקת המודיעין והלוחמה בטרור במשרד הביטחון של טקסס. הוא עשה זאת במשך כעשור, עד שב-2018 הצטרף למרכז המחקר לענייני הגירה, ה-CIS (Center for Immigration Studies), שם הוא עובד עד היום. במסגרת עבודתו הוא מגיע לגבול הדרומי ונוסע לעתים קרובות גם למקסיקו עצמה, למרכז אמריקה ולאירופה. מטרתו – לחקור את תנועת המהגרים ברחבי העולם, ובעיקר את תנועתם לתוך ארה"ב.

אילוסטרציה: מגזין אפוק, תמונות: John Moore/Getty Images, Apu Gomes/Getty Images

שתפו: