הלוואה לרכישת רכב בישראל: ההיסטוריה, העלויות והדרכים הקיימות
יוני אביב | 7 במרץ 2022 | תוכן שיווקי | 3 דק׳
הלוואה לרכישת רכב בישראל: ההיסטוריה, העלויות והדרכים הקיימות
הצצה בנתוני המסירות של רכבים חדשים בישראל בשנה האחרונה לא מותירה מקום לספק: הישראלי הממוצע אוהב את המכונית שלו חדשה מהניילונים, והוא מוכן לשלם על כך לא מעט כסף. אחרי שנתיים לא קלות במיוחד במחיצת הנגיף העולמי שסגר רבים בבתיהם והפחית דרמטית את מספר החופשות שלנו בארץ ובחו"ל, רבים מהישראלים מרגישים רעב גדול לשוב ולטרוף את החיים, וחלק לא מבוטל מהם עושים זאת בעזרת מכונית חדשה – או לפחות כמעט כזו, שתעמוד בחניית הבית שלהם.
עם זאת, מחירי הרכב בישראל הם מהגבוהים בעולם ואפילו משפחתיות די סטנדרטיות לא פשוט להשיג מבלי להיפרד מכמה עשרות אלפי שקלים ומעלה. בדיוק לשם כך ישנן האפשרויות השונות למימון לרכב – מחברות הליסינג המוכרות, מהבנקים השונים או לחלופין, מגורמים חוץ בנקאיים. אז העבירו את עצמכם לפארקינג, שחררו את חגורת הבטיחות והצטרפו אלינו למדריך הבא המסקר כמה מהאפשרויות הבולטות בתחום זה וכמובן, מה שכדאי לקחת בחשבון בכל אחת מהן.
מימון לרכב בישראל – אז והיום
לפני הכל, צריך לומר כי עד לפני כמה שנים התנהל שוק ההלוואות והמימון לרכב ללא חוקים וכללים מוסדרים. אינספור חברות מימון פרטיות הציעו את שירותיהן לנהג הישראלי, תוך התעלמות מקווי יסוד בסיסיים של הלוואות בכלל וכאלו לרכישת רכב בפרט. בהקשר זה חשוב לציין שעבור רוב הציבור, הלוואה לרכישת רכב היא כנראה זו הגדולה ביותר שאפשר לקחת אחרי משכנתא לרכישת דירה, אך קיים הבדל מהותי בין שתיהן. דירה – בוודאי בשוק הנדל"ן הישראלי, נחשבת לרכישה "בטוחה" יחסית ולמעט מקרים נדירים מאוד, כמעט כל ישראלי שרכש דירה בעשורים האחרונים בישראל, בעצם הפך לבעליו של נכס שערכו רק עולה כל הזמן.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו

Shutterstock