כניסה
הרשמה לניוזלטר

הקורונה עודנה כאן ולצד התקווה שהביאה עימה השנה החדשה, הביאה זו שחלפה כמה נתונים לא מעודדים במיוחד אודות מספר וסוג תאונות הדרכים שהתרחשו במהלכה. הנה הם לפניכם עם מסקנות כלליות וממוקדות

זאב נחמנזון | 9 בפברואר 2021 | תוכן שיווקי | 3 דק׳

תחת השפעה: הקורונה ותאונות הדרכים בישראל

מגפת הקורונה השפיעה על חיינו באופן ניכר ועבור רבים, היו השלכותיה אף משמעותיות במיוחד. הנתונים הקשים מנשוא של מספר החולים, הנדבקים, המונשמים והמתים מוצגים לנו מדי ערב במהדורות החדשות וגם אלו הכלכליים, אינם נעלמים מעינינו. האמירות והדעות בעניין מוצקות: חיינו היו טובים בהרבה ללא מגפת הקורונה שכן השלכותיה בשנה החולפת באו לידי ביטוי לא רק במספר הנפגעים מהנגיף – הן בריאותית והן כלכלית, אלא גם בזה של אלו שקיפחו את חייהם בכבישים. אז למרות הירידה שחלה במניין ההרוגים בתאונות הדרכים עקב הסגרים שהוטלו והתנועה הדלה בכבישים, כשיורדים לשורש העניין מבינים כי מלחמה זו רחוקה מלהסתיים.

אז שנה חדשה החלה, הקורונה עדיין כאן וכדי לנסות בכל זאת להימנע ככל הניתן מהתרחשותן של תאונות וכן לצמצם את מספר הנפגעים מהן, יש כמה פעולות שבאפשרותכם לעשות. אם ברשותכם רכב, ודאו תחילה שהוא כשיר לנסיעה ומטופל כהלכה וכי ברשותכם כלל הרישיונות והפוליסות הרלוונטיות ובתוקף. בדקו כי אתם מבינים היטב מה כולל ביטוח מקיף לרכב שיכסה במקרים בהם כבר נקלעתם לתאונה ולאחר שכל אלו מעודכנים אצלכם, אל תתפשרו על נהיגה בטוחה שכן שיפור הגורם האנושי חשוב במיוחד במלחמה בתאונות הדרכים, אם לא החשוב ביותר. עד אז, לפניכם סיכום שנת 2020 בכבישים.

בין ירידה לעלייה

בשנת 2019, לאחר השקעה רבה בתשתיות ובקמפיינים להפחתת כמות ההרוגים בתאונות הדרכים אכן חלה ירידה במספר ההרוגים בכבישים שעמד על 355, בהחלט בשורה טובה לכולנו. על פי נתוני הרלב"ד (הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים), בשנת 2021 נהרגו בכבישי ישראל 305 בני אדם, ירידה נוספת של כ-15% לעומת זו שחלה ב- 2019. הנתונים הללו, שהיו מעודדים במיוחד, היו בעיקרם תוצאה של נוכחות מועטה בהרבה בכבישי ישראל – כפועל יוצא של סגרים, הגבלות תנועה, פיטורים ושאר גורמים ומשתנים. על אף הקושי הרב לאמוד ולכמת את התנועה בדרכים, ניתן להעריך כי במהלך שנת 2020 ירדה התנועה בכ-15% ביחס לזו שהייתה בשנים קודמות מה שמעיד בפועל על עליה בכמות ההרוגים ביחס לתנועה הדלה ובפרט לא בכזו שניתן לבטלה.

צילום: Shutterstock

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
צה"ל וכוחות הביטחון החלו במבצע חטיבתי במרחב התפר

אורן שלום

לוחמי צה"ל, שב"כ ומג"ב פעלו הלילה ברחבי יהודה ושומרון, עצרו 23 מבוקשים והחרימו כספי טרור רבים

חברת הגז של ממשלת רוסיה חתכה את אספקת הגז לאירופה, אבל הגדילה את הכנסותיה ממנו

צוות אפוק

1. לפני המלחמה באוקראינה, חברת "גזפרום" הרוסית העבירה לאירופה כ-480 מיליון מ"ק של גז בממוצע ביום.

פרשנות: מדוע בכיר הרשות הפלסטינית יוצא נגד חמאס ברצועת עזה?

יוני בן מנחם

חוסיין א-שיח', מזכ"ל הוועד הפועל של אש"פ, יצא היום בביקורת חריפה על חמאס. דבריו עוררו סערה גדולה ברחוב הפלסטיני. אלה מניעיו העיקריים

בכיר באש"ף: חמאס הוא ארגון טרור

יוני בן מנחם

אחמד אלמג'דלאני, שר ברשות הפלסטינית וחבר בהנהגת אש"ף, החליט לתקוף בחריפות את חמאס. מדוע עשה כך?

כוחה המרפא של המחשבה

רקפת תבור

מדענים מנסים להוכיח כיצד נזירים שמדמיינים להבות בגופם מצליחים לשמור על חום גוף גבוה, אפילו בקור המקפיא של טיבט

האם מוצדק להרוג אזרחים של מדינת אויב?

ד"ר משה רט

המוסר הקולקטיבי במלחמה מול המוסר האינדיבידואלי

שתפו: