כניסה
הרשמה לניוזלטר

עצות המאקרו 1. בשני העשורים האחרונים יצאו לאור במערב אלפי ספרים שנועדו לסייע למבוגרים, לבני נוער…

צוות אפוק | 11 בפברואר 2021 | פסיכולוגיה | 12 דק׳

המתכון הסודי של הביטחון העצמי

עצות המאקרו

1. בשני העשורים האחרונים יצאו לאור במערב אלפי ספרים שנועדו לסייע למבוגרים, לבני נוער ולילדים לשפר את ההערכה העצמית שלהם ולצבור ביטחון עצמי. מרביתם מציעים טיפים שונים הקשורים בדמיון מודרך, בחשיבה חיובית ובמדיטציה.

אם אתם צריכים לעלות על במה, למשל, אבל חוששים לעשות כך, ילמדו אתכם להיזכר בסיטואציה דומה בה דיברתם בפומבי והייתם מרוצים מהתוצאה. "אם למשל מישהו מספר שהוא דיבר מול קבוצה וש"הלך" לו טוב, אני מנסה לברר איתו מה היה התהליך שהוא עבר באותה סיטואציה, כיצד הוא התכונן? מה בדיוק הוא עשה? האם הוא הגיע ממש מוכן או שאולי אלתר במקום? האם עמד בצורה מסוימת או הלך מסביב לבמה? מה היו כל התנאים שאפשרו לזה להצליח", כותבת הסופרת והיועצת האמריקנית מ. ג'. ראיין בספר Trusting Yourself (לבטוח בעצמך) שיצא לאור ב-2015 . ראיין מוכרת בארה"ב ובעולם כמומחית לשינוי, מייעצת למנהלים ולארגונים, ובאמתחתה מספר רבי מכר. "ואז אנו מנסים לנסח את התהליך האישי שהוא עבר", היא ממשיכה. "כאשר שוב יצטרך להופיע בפומבי, בשבוע הבא, הוא יוכל לדמיין את דפוס ההצלחה הקודם שלו".

לעתים מכנים זאת "לדמיין את התמונה המנצחת שלך", אך יכולים להיות שמות שונים לכך. קיימות עשרות טכניקות הקשורות בדמיון – חלקן עוסקות בחשיבה חיובית, אחרות עוסקות באיתור הסיטואציה הבעייתית בדמיוננו הגורמת לחשש או הפוגמת בביטחון העצמי, תוך שינוי שלה. למשל, שינוי הצבעים המופיעים בתמונה שאנו רואים בעיני רוחנו מצבעים אפורים, המאפיינים בדרך כלל בעיה, לצבעים בהירים וצבעוניים המאפיינים אופטימיות ושמחה. נסו זאת – כך משתנים הרגשות או התחושות שעולים בכם ביחס לסיטואציה. טכניקה שונה מעט משנה את הסיטואציה עצמה. תדמיינו אנשים היושבים בקהל בעודכם נואמים על הבמה, אך הם כבר לא משמיעים דברי ביקורת או עושים פרצוף כפי שדמיינתם, אלא מחייכים ומוחאים כף בהתלהבות – הם אוהבים אתכם.

צילום: Shutterstock

שתפו: