כניסה
הרשמה לניוזלטר

אחת מסדרות הסרטים המצליחות ביותר בתולדות הקולנוע מלמדת אותנו שיעורים על מציאת איזון בחיינו, על שחרור מפחד ומדאגות ועל שליטה והרמוניה בעת קבלת החלטות

מאיה מזרחי | 10 במרץ 2022 | פסיכולוגיה | 16 דק׳

כיצד "הכוח" יכול לתקן את העולם

כשהבמאי ג'ורג' לוקאס כתב את התסריט לסרט "תקווה חדשה", הראשון בסדרת סרטי מלחמת הכוכבים (לפי סדר הופעתם), הכתיבה הייתה ממש עינוי עבורו. הוא ידע שהוא איש של תמונות וסנסציות ולא של מילים, לכן נהג לנעול את עצמו בחדרו בכל יום במשך כמה שעות, כדי לכפות על עצמו כתיבה. "כשכתבתי את הגרסה הראשונה ל'מלחמת הכוכבים', דיברנו על זה והבנתי שאני שונא את התסריט. זרקתי אותו והתחלתי גרסה חדשה, שגם אותה זרקתי לפח. זה קרה ארבע פעמים עם ארבע גרסאות שונות בתכלית", סיפר לוקאס.

פרופ' קאס ר. סאנסטיין מאוניברסיטת הרווארד, מתאר בספרו "העולם על פי מלחמת הכוכבים" (2016) שכאשר שאלו לקראת סוף הצילומים את האריסון פורד, שגילם את דמותו של האן סולו, מה דעתו על הסרט, הוא ענה: "יש בחור ענק לבוש בחליפת כלב, זה מגוחך". השחקן דיוויד פראוז שגילם את דמותו של דארת' ויידר אמר דברים דומים: "רובנו חשבנו שאנחנו מצלמים 'ערימה של זבל'".

כשיצא הסרט החליטו לוקאס ואשתו לטוס לחופשה בהוואי. הם העדיפו להתרחק מחשש שהביקורות יהיו איומות. שנים אחר כך סיפר לוקאס שאפילו לחבריו הקרובים לא הייתה אמונה שהסרט יצליח, איש לא אהב אותו. "היצורים, הרובוטים, כל זה היה יותר מדי", כותב פרופ' סאנסטיין. ולמרות זאת, כל הטלטלות, הקשיים, החדשנות שהייתה יכולה בקלות להידחות על ידי הקהל, הוכיחו את עצמם – הסרט הפך להצלחה מסחררת.

מאסטר יודה מתרגל את לוק בשמירה על איזון ובשליטה ברגשותיו, כחלק מהכשרתו כאביר ג'דיי | AF archive/Alamy Stock Photo

שתפו: