כניסה
הרשמה לניוזלטר

רבים מכירים את הסופר הבריטי ק.ס. לואיס בזכות סיפורי נרניה שכבשו את ליבם של ילדים ומבוגרים בכל העולם. אולם יצירתו הרצינית ביותר היא "ביטול האדם", בה לואיס נוגע בנושאים שעליהם קמה ונופלת האנושות, ובבעיות בוערות שהתשובות אליהן, לדבריו, נמצאות בשורשי התרבות העתיקה ורלוונטיות היום יותר מתמיד

ממלכת הפילוסופיה של ק.ס. לואיס: הטאו, החיים והיקום של נרניה

הוא מוקם שביעי ברשימת "100 ספרי העיון הטובים ביותר של המאה ה-20" שפרסם כתב העת National Review. הוא דורג כספר השני בחשיבותו במאה ה-20 על ידי המכון ללימודים בין-אוניברסיטאיים" (Intercollegiate Studies Institute). ופיטר קריפט, פרופ' לפילוסופיה בבוסטון קולג', טען כי הוא אחד משישה ספרים היכולים להציל את הציוויליזציה המערבית. "זהו ספר נבואי... התוכן שלו הוא נבואה מפחידה על התמותה, לא רק של הציוויליזציה המערבית המודרנית, אלא של הטבע האנושי עצמו".

"ביטול האדם" (1943), ספרו של קלייב סטייפלס לואיס, או "ג'ק" כפי שהעדיף, היה משנה פילוסופית סדורה שטלטלה את עולמם של קוראים רבים, ומסיבה טובה. לואיס הגיע למסקנה כי החשיבה המודרנית והחינוך המודרני משנים בהדרגה את הבנתנו על מהו אדם, מה פירוש הדבר לחשוב בצורה אנושית – עד כדי לשנות את בני האדם במהותם. לבעיה זו, הזהיר לואיס, יהיו השלכות מרחיקות לכת, שכבר היום אנו רואים כמה מהן.

מתוך הסרט "הכרוניקות של נרניה: האריה, המכשפה וארון הבגדים" | PictureLux/The Hollywood Archive/Alamy Stock Photo

שתפו: