עקב טביעת הרגל הפחמנית הגבוהה יחסית של בשר בקר הגדל בחוות חקלאיות, החלו בשנים האחרונות לייצר במעבדות "בשר מתורבת" – בשר הגדל במעבדה כתרבית של תאי שריר. מוצרים ראשונים של הבשר הזה כבר יצאו לשוק
צוות מגזין אפוק | 10 במאי 2023 | קצרים | 1 דק׳
מחקר: בשר שגדל במעבדה יכול להיות גרוע עד פי 25 לאקלים מאשר בשר בקר רגיל
עקב טביעת הרגל הפחמנית הגבוהה יחסית של בשר בקר הגדל בחוות חקלאיות, החלו בשנים האחרונות לייצר במעבדות "בשר מתורבת" – בשר הגדל במעבדה כתרבית של תאי שריר. מוצרים ראשונים של הבשר הזה כבר יצאו לשוק.
צוות חוקרים אמריקני בהובלת קבוצת חוקרים מאוניברסיטת קליפורניה בדייוויס בחן עד כמה המעבר לייצור תעשייתי של בשר מתורבת צפוי לסייע בהתמודדות עם ההתחממות הגלובלית.
המחקר (שעדיין לא עבר ביקורת עמיתים) התמקד ב"פוטנציאל ההתחממות הגלובלית" – פרמטר המתייחס לכמות גזי החממה הנפלטת בתהליך הפקת הבשר. כדי לבחון זאת השוו החוקרים בין מספר תרחישי ייצור שונים של "בשר מתורבת", וחישבו עבור כל תרחיש את ההשפעות הסביבתיות של כל שלב בתהליך הייצור.
החישובים הציגו תמונה ברורה – הבשר המתורבת לא צפוי להפחית את כמות גזי החממה הנפלטים, אלא בדיוק ההיפך. בהשוואה לבשר בקר קונבנציונלי מחוות חקלאיות, בתהליך הייצור של בשר מתורבת במעבדות נוצרת פליטת פד"ח וגזי חמה הגדולה פי 4 עד פי 25, תלוי בתרחיש הייצור. בעוד שבממוצע ייצור ק"ג בשר בקר חקלאי מוביל לפליטת כ-60 ק"ג פד"ח, ייצור הבשר המתורבת מוביל לפליטות של בין 246 ק"ג לכ-1,500 ק"ג פד"ח לכל ק"ג בשר.
מעורר מחשבה? לתגובות ומחשבות ניתן לכתוב לנו ל:
לחץ כאן
בשר שיוצר במעבדה | צילום: Shutterstock
עוד כתבות בקצרים
-
שתי השלכות מיידיות לפריצת הסכר באוקראינה
צוות אפוק
-
אחרי חודשים של מחאות המוניות נגד הרפורמה בצרפת, מופיעים סימני שבירה
צוות מגזין אפוק
-
האם נפתחה מתקפת הנגד של אוקראינה?
צוות מגזין אפוק
-
התרבות המסתורית מלפני כ-5,000 שנה, ששמרה על יציבות המבנים שלה באמצעות סלי אבנים
רקפת תבור
-
צפון קוריאה מונתה לוועד המנהל של ארגון הבריאות העולמי
חדשות NTD
מחקר: בשר שגדל במעבדה יכול להיות גרוע עד פי 25 לאקלים מאשר בשר בקר רגיל
עקב טביעת הרגל הפחמנית הגבוהה יחסית של בשר בקר הגדל בחוות חקלאיות, החלו בשנים האחרונות לייצר במעבדות "בשר מתורבת" – בשר הגדל במעבדה כתרבית של תאי שריר. מוצרים ראשונים של הבשר הזה כבר יצאו לשוק
צוות מגזין אפוק | 10 במאי 2023 | קצרים | 0 דק׳
בשר שיוצר במעבדה | צילום: Shutterstock
עקב טביעת הרגל הפחמנית הגבוהה יחסית של בשר בקר הגדל בחוות חקלאיות, החלו בשנים האחרונות לייצר במעבדות "בשר מתורבת" – בשר הגדל במעבדה כתרבית של תאי שריר. מוצרים ראשונים של הבשר הזה כבר יצאו לשוק.
צוות חוקרים אמריקני בהובלת קבוצת חוקרים מאוניברסיטת קליפורניה בדייוויס בחן עד כמה המעבר לייצור תעשייתי של בשר מתורבת צפוי לסייע בהתמודדות עם ההתחממות הגלובלית.
המחקר (שעדיין לא עבר ביקורת עמיתים) התמקד ב"פוטנציאל ההתחממות הגלובלית" – פרמטר המתייחס לכמות גזי החממה הנפלטת בתהליך הפקת הבשר. כדי לבחון זאת השוו החוקרים בין מספר תרחישי ייצור שונים של "בשר מתורבת", וחישבו עבור כל תרחיש את ההשפעות הסביבתיות של כל שלב בתהליך הייצור.
החישובים הציגו תמונה ברורה – הבשר המתורבת לא צפוי להפחית את כמות גזי החממה הנפלטים, אלא בדיוק ההיפך. בהשוואה לבשר בקר קונבנציונלי מחוות חקלאיות, בתהליך הייצור של בשר מתורבת במעבדות נוצרת פליטת פד"ח וגזי חמה הגדולה פי 4 עד פי 25, תלוי בתרחיש הייצור. בעוד שבממוצע ייצור ק"ג בשר בקר חקלאי מוביל לפליטת כ-60 ק"ג פד"ח, ייצור הבשר המתורבת מוביל לפליטות של בין 246 ק"ג לכ-1,500 ק"ג פד"ח לכל ק"ג בשר.
מעורר מחשבה? לתגובות ומחשבות ניתן לכתוב לנו ל:
לחץ כאן