כניסה
הרשמה לניוזלטר

עקב טביעת הרגל הפחמנית הגבוהה יחסית של בשר בקר הגדל בחוות חקלאיות, החלו בשנים האחרונות לייצר במעבדות "בשר מתורבת" – בשר הגדל במעבדה כתרבית של תאי שריר. מוצרים ראשונים של הבשר הזה כבר יצאו לשוק

צוות מגזין אפוק | 10 במאי 2023 | קצרים | 1 דק׳

מחקר: בשר שגדל במעבדה יכול להיות גרוע עד פי 25 לאקלים מאשר בשר בקר רגיל

עקב טביעת הרגל הפחמנית הגבוהה יחסית של בשר בקר הגדל בחוות חקלאיות, החלו בשנים האחרונות לייצר במעבדות "בשר מתורבת" – בשר הגדל במעבדה כתרבית של תאי שריר. מוצרים ראשונים של הבשר הזה כבר יצאו לשוק.

צוות חוקרים אמריקני בהובלת קבוצת חוקרים מאוניברסיטת קליפורניה בדייוויס בחן עד כמה המעבר לייצור תעשייתי של בשר מתורבת צפוי לסייע בהתמודדות עם ההתחממות הגלובלית.

המחקר (שעדיין לא עבר ביקורת עמיתים) התמקד ב"פוטנציאל ההתחממות הגלובלית" – פרמטר המתייחס לכמות גזי החממה הנפלטת בתהליך הפקת הבשר. כדי לבחון זאת השוו החוקרים בין מספר תרחישי ייצור שונים של "בשר מתורבת", וחישבו עבור כל תרחיש את ההשפעות הסביבתיות של כל שלב בתהליך הייצור.

החישובים הציגו תמונה ברורה – הבשר המתורבת לא צפוי להפחית את כמות גזי החממה הנפלטים, אלא בדיוק ההיפך. בהשוואה לבשר בקר קונבנציונלי מחוות חקלאיות, בתהליך הייצור של בשר מתורבת במעבדות נוצרת פליטת פד"ח וגזי חמה הגדולה פי 4 עד פי 25, תלוי בתרחיש הייצור. בעוד שבממוצע ייצור ק"ג בשר בקר חקלאי מוביל לפליטת כ-60 ק"ג פד"ח, ייצור הבשר המתורבת מוביל לפליטות של בין 246 ק"ג לכ-1,500 ק"ג פד"ח לכל ק"ג בשר.

מעורר מחשבה? לתגובות ומחשבות ניתן לכתוב לנו ל:
לחץ כאן

מחקר: בשר שגדל במעבדה יכול להיות גרוע עד פי 25 לאקלים מאשר בשר בקר רגיל

עקב טביעת הרגל הפחמנית הגבוהה יחסית של בשר בקר הגדל בחוות חקלאיות, החלו בשנים האחרונות לייצר במעבדות "בשר מתורבת" – בשר הגדל במעבדה כתרבית של תאי שריר. מוצרים ראשונים של הבשר הזה כבר יצאו לשוק

צוות מגזין אפוק | 10 במאי 2023 | קצרים | 0 דק׳

בשר שיוצר במעבדה | צילום: Shutterstock

עקב טביעת הרגל הפחמנית הגבוהה יחסית של בשר בקר הגדל בחוות חקלאיות, החלו בשנים האחרונות לייצר במעבדות "בשר מתורבת" – בשר הגדל במעבדה כתרבית של תאי שריר. מוצרים ראשונים של הבשר הזה כבר יצאו לשוק.

צוות חוקרים אמריקני בהובלת קבוצת חוקרים מאוניברסיטת קליפורניה בדייוויס בחן עד כמה המעבר לייצור תעשייתי של בשר מתורבת צפוי לסייע בהתמודדות עם ההתחממות הגלובלית.

המחקר (שעדיין לא עבר ביקורת עמיתים) התמקד ב"פוטנציאל ההתחממות הגלובלית" – פרמטר המתייחס לכמות גזי החממה הנפלטת בתהליך הפקת הבשר. כדי לבחון זאת השוו החוקרים בין מספר תרחישי ייצור שונים של "בשר מתורבת", וחישבו עבור כל תרחיש את ההשפעות הסביבתיות של כל שלב בתהליך הייצור.

החישובים הציגו תמונה ברורה – הבשר המתורבת לא צפוי להפחית את כמות גזי החממה הנפלטים, אלא בדיוק ההיפך. בהשוואה לבשר בקר קונבנציונלי מחוות חקלאיות, בתהליך הייצור של בשר מתורבת במעבדות נוצרת פליטת פד"ח וגזי חמה הגדולה פי 4 עד פי 25, תלוי בתרחיש הייצור. בעוד שבממוצע ייצור ק"ג בשר בקר חקלאי מוביל לפליטת כ-60 ק"ג פד"ח, ייצור הבשר המתורבת מוביל לפליטות של בין 246 ק"ג לכ-1,500 ק"ג פד"ח לכל ק"ג בשר.

מעורר מחשבה? לתגובות ומחשבות ניתן לכתוב לנו ל:
לחץ כאן

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
היועצת של הנשיא ביידן לנושא אקלים: חברות הטכנולוגיה צריכות להשתיק אנשים המבקרים את המעבר שלנו לאנרגיות ירוקות

צוות אפוק

ג'ינה מקארתי אמרה את הדברים...

מערכת הבינה המלאכותית ChatGPT עברה בחינה ברמת תואר שני בבית ספר למנהל עסקים

צוות אפוק

מערכת הבינה המלאכותית ChatGPT עברה בחינה ברמת תואר שני בבית הספר וורטון למנהל עסקים של אוניברסיטת פנסילבניה, על פי מאמר מחקר...

רבנים במכתב לנתניהו: יש לשקול מחדש את שיתוף הפעולה עם המשטר הסיני עקב הפשעים החמורים שהוא מבצע

צוות אפוק

שורה של רבנים בציונות הדתית חתמו על מכתב שנשלח היום לראשי...

טיקטוק הגישה תביעה נגד מדינת מונטנה, אחרי שזו אסרה באופן גורף על שימוש באפליקציה

אורן שלום

המלחמה נגד האפליקציה שבבעלות...

המתקפה על הקרמלין תוכל לשמש את רוסיה להצדקת מתקפות על בתיו של נשיא אוקראינה או על רובע הממשלה במרכז קייב

צוות מגזין אפוק

ב-3 במאי דיווח עיתון ה-Moscow Times כי בסביבות השעה 2:30 לפנות בוקר...

המודיעין הנורווגי: לראשונה מזה שלושה עשורים, רוסיה פורסת ספינות הנושאות נשק גרעיני טקטי

קאטאבלה רוברטס

רוסיה החלה לפרוס בים הבאלטי ספינות מלחמה חמושות בנשק גרעיני טקטי, לראשונה מאז המלחמה הקרה, כך...

שתפו: