כניסה
הרשמה לניוזלטר

עקב טביעת הרגל הפחמנית הגבוהה יחסית של בשר בקר הגדל בחוות חקלאיות, החלו בשנים האחרונות לייצר במעבדות “בשר מתורבת” – בשר הגדל במעבדה כתרבית של תאי שריר. מוצרים ראשונים של הבשר הזה כבר יצאו לשוק

צוות מגזין אפוק | 10 במאי 2023 | חדשות | 1 דק׳

מחקר: בשר שגדל במעבדה יכול להיות גרוע עד פי 25 לאקלים מאשר בשר בקר רגיל

עקב טביעת הרגל הפחמנית הגבוהה יחסית של בשר בקר הגדל בחוות חקלאיות, החלו בשנים האחרונות לייצר במעבדות "בשר מתורבת" – בשר הגדל במעבדה כתרבית של תאי שריר. מוצרים ראשונים של הבשר הזה כבר יצאו לשוק.

צוות חוקרים אמריקני בהובלת קבוצת חוקרים מאוניברסיטת קליפורניה בדייוויס בחן עד כמה המעבר לייצור תעשייתי של בשר מתורבת צפוי לסייע בהתמודדות עם ההתחממות הגלובלית.

המחקר (שעדיין לא עבר ביקורת עמיתים) התמקד ב"פוטנציאל ההתחממות הגלובלית" – פרמטר המתייחס לכמות גזי החממה הנפלטת בתהליך הפקת הבשר. כדי לבחון זאת השוו החוקרים בין מספר תרחישי ייצור שונים של "בשר מתורבת", וחישבו עבור כל תרחיש את ההשפעות הסביבתיות של כל שלב בתהליך הייצור.

בשר שיוצר במעבדה | צילום: Shutterstock

שתפו: