כניסה
הרשמה לניוזלטר

יום אחד ניצב החוקר שמואל רוזנר בפני כמה מהשאלות הגדולות ביותר בחברה הישראלית העכשווית: מיהו יהודי ישראלי? מה מגדיר אדם חילוני? מה מגדיר מסורתי? לאילו גושים מתחלקת החברה הישראלית היום ולאן היא הולכת? תוצאות מחקרו מצביעות על מהפכה תרבותית המתחוללת בזהות שלנו

מאיה מזרחי | 9 בדצמבר 2019 | חברה והיסטוריה | 14 דק׳

"כשאומרים שיש כאן מאבק בין ימין לשמאל, מהו המאבק? זה מאבק בין פיל לזבוב. זה לא מאבק אמיתי"

הכול התחיל בארוחת ערב ראש השנה, כשהחוקר והעיתונאי שמואל רוזנר נקלע לוויכוח עם אשתו על השאלה "כמה אנשים הולכים לשמוע תקיעת שופר". "היא אמרה שפחות אנשים הולכים", מספר רוזנר, "אני אמרתי שיותר, וכשחיפשתי במוצאי החג נתונים באינטרנט גיליתי שאין כל כך נתונים לשאלה הספציפית הזאת. התחלתי לתהות אילו נתונים נוספים חסרים, וכיצד נתונים כאלה יכולים להועיל להבנה שלנו את החברה היהודית בישראל. מהר מאוד הבנתי שאחרי 70 שנות מדינה, יש משמעות גדולה למחקר על האופן שבו יהודים בישראל פועלים וחושבים".

רוזנר, חוקר עמית במכון למדיניות העם היהודי בירושלים, בעל טור בניו יורק טיימס, במעריב ובג'ואיש ג'ורנל בלוס אנג'לס, והעורך הראשי של ספרי העיון בהוצאת כנרת זמורה דביר, החליט שירים את הכפפה וחבר לפרופ' קמיל פוקס מאוניברסיטת תל אביב. "הבנתי שדרוש כאן מחקר סטטיסטי גדול. קמיל ואני מכירים כבר שנים רבות מאוד והיה לי ברור שאני רוצה לעבוד איתו".

צילום: אלכס גורביץ׳, אפוק טיימס

שתפו: