כניסה
הרשמה לניוזלטר

יושבים בה שרים ובעלי תפקידים בכירים שמקבלים תקציבים עצומים ומפעילים מנגנוני שליטה על המדינה. לוועדה הזו קוראים PLAC. היא פועלת ברציפות מאז 1990, ונמצאת בלב מאבקי הכוחות בסין

צוות מגזין אפוק | 22 באפריל 2012 | גיאו-פוליטיקה | 3 דק׳

הוועדה החשאית שמנהלת את סין

אופרות סבון בהן הסיפור מתמשך והעלילות מסובכות הן פופולריות מאוד בסין. בלוגרים סינים רבים מתבדחים באינטרנט שאופרת הסבון הארוכה ביותר, אך גם המשעממת ביותר, היא מהדורת החדשות היומית של רשת הטלוויזיה הממלכתית CCTV. כל עשר שנים גיבורי העלילה המתמשכת – במקרה זה: חברי הוועדה המתמדת של הפוליטביורו של המפלגה הקומוניסטית הסינית (מק"ס) – צריכים להתחלף. כמו באופרת סבון אמיתית, השינויים הנדירים של הגיבורים הראשיים זוכים תמיד לתשומת לב גדולה מקהל הצופים.

מאז תחילת מארס השנה הרייטינג של מהדורת החדשות היומית מראה עלייה מתמדת. העלייה נעשתה משמעותית במיוחד מאז שבו שי-לאי, לשעבר ראש המק"ס בעיר צו'נג-צ'ינג, סולק ממשרתו. “הצופים מחכים בכליון עיניים למהדורת החדשות היומית כדי לראות מי ממנהיגי המפלגה הבכירים מופיע בטלוויזיה ומי לא", כתב בלוגר בפורטל החדשות הסיני Sina.

למעשה, מהדורת חדשות הערב של CCTV, בעלת המבנה הקבוע-מדי הכולל סיפורים משמימים על פעילויות המנהיגים הסינים, חושפת לא מעט מהמאבק הפוליטי המתרחש מאחורי הקלעים בסין.

הקונגרס ה-17 של המפלגה הקומוניסטית הסינית (מק”ס) ב-21 באוקטובר 2007 בבייג’ינג. “הוועדה לענייני פוליטיקה וחוק” הפכה למרכז הכוח השני בסין – צילום: Guang Niu/Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
שתפו: