כניסה
הרשמה לניוזלטר

חקירה שהחלה לפני מספר חודשים הביאה למעצרו של אחד ממנהלי הבנקים הגדולים בסין – האם זהו סימן ליישום המדיניות נגד שחיתות, או לשחיתות מסוג אחר?

סין: מנהל אחד הבנקים הגדולים נעצר בחשד לשחיתות

טאו לי-מינג, מנכ"ל בנק חסכונות הדואר, הבנק המסחרי השישי בגודלו בסיןנעצר באופן רשמי בסוף דצמבר באשמת שחיתות, לאחר שהוחזק במעצר במשך מספר חודשים.
סעיפי האישום נגדו כוללים מתן הלוואות לא חוקיות, קבלת שוחד והתרמות בלתי חוקיות.
לפי דיווח המגזין הסיני New Century Weekly, בנק חסכונות הדואר סיפק שלא כדין הלוואות למחלקת הכבישים המהירים של פרובינציית הו-נאן בשנים 2009–2010. ההלוואות שימשו את מחלקת הכבישים להקמת כבישים. כעת מתנהלת חקירה נוספת נגד אחיו של טאו. לפי החשד, הוא היה קשור לניהול משא ומתן על חוזים להקמת כביש מהיר וקיבל שוחד של 1.6 מיליון דולר.

חקירה נוספת מתנהלת נגד צ'ן מינג-שיאן, לשעבר מזכיר המפלגה במשרד התחבורה בפרובינציית הו-נאן. צ'ן נחקר אף הוא בחשד שאישר עסקאות ומכרזים מפוקפקים להקמת כביש מהיר.
טאו לי-מינג מואשם גם בניצול לרעה של שיעורי הריבית הבין-בנקאית - שיעורי הריבית שלפיהם הבנקים מלווים זה לזה.
מעצרו של טאו לי-מינג מצביע על אפשרות שבעתיד ייחקרו דמויות רמות דרג נוספות במגזר הפיננסי במסגרת המאבק נגד השחיתות. מי שמונה במשטר הסיני כאחראי על המאבק נגד השחיתות הוא וואנג צ'י-שאן, הנחשב למומחה בנושאי כספים וכלכלה. מינויו לראשות הוועדה המרכזית לפיקוח משמעתי נתפס בקרב גורמים מסוימים כסימן לכך שהמגזר הפיננסי יעמוד במוקד המאבק נגד השחיתות.
מצד שני, חקירות ומעצרים נגד שחיתות משמשים כבר זמן רב בתוך המפלגה הקומוניסטית הסינית כתחבולה המאפשרת לקדם פקידים מסוימים או להיפטר מאויבים פוליטיים. לא ברור באיזו משתי האפשרויות נפל המקרה של טאו לי-מינג.
הכתבה המקורית באנגלית
הכתבה בסינית

טאו לי-מינג, מנכ"ל בנק חסכונות הדואר בסין נעצר לאחרונה באשמת שחיתות – צילום: Tencent Weibo

שתפו: