כניסה
הרשמה לניוזלטר

בית הספר מכין אותנו להרבה מאד סיטואציות שנחווה בחיים העתידיים. התמודדות עם סמכות, כלים לפתרון בעיה,…

תוכן שיווקי | 11 בפברואר 2019 | תוכן שיווקי | 4 דק׳

חינוך פיננסי כמקור לצמיחה וביטחון כלכלי

בית הספר מכין אותנו להרבה מאד סיטואציות שנחווה בחיים העתידיים. התמודדות עם סמכות, כלים לפתרון בעיה, מיומנויות קריאה, כתיבה והבנת הנקרא ואף מעניק לנו כישורים חברתיים. אך, אחד התחומים החסרים במרבית תכניות הלימודים בישראל הם הקניית כלים לחינוך פיננסי. כבר לפני מספר עשורים כתב רוברט קיוסאקי בספרו "אבא עשיר אבא עני" על תובנות שגלה משתי דמויות שעיצבו את חייו – אביו הביולוגי ואבי חברו שהעניק לו את הבסיס לחינוך פיננסי. אספנו עבורכם הפעם כמה כלים ומושגים חשובים שכדאי להכיר על מנת להתחיל לפעול נכון בתחום זה.

המושגים הבסיסיים: הוצאות והכנסות

החודש מלא בחשבונות שצריך לשלם. אם אתם מחזיקים דירה בשכירות או לוקחים משכנתא בוודאי אתם משלמים: חשבון חשמל, חשבון מים, חשבון ארנונה וחשבון טלפון. לצד אלה, אתם משלמים גם את החשבונות על חינוך לילדים וחוגים. כל אלה נכנסים לסעיף ה"הוצאות".

הסעיף השני שחשוב להכיר הוא סעיף ההכנסות שלכם. במרבית המקרים יהיו אלה קצבאות ומשכורות. לעתים, קיימת גם הכנסה ממקורות אחרים שאינם מחייבים אתכם לעבוד עבורה – הכנסה זו מכונה "הכנסה פאסיבית". על מנת לייצר הכנסה זו אתם יכולים להתחיל לקנות נכסים או להשקיע כספים במניות ואפיקים נוספים. נכסים אלה יכולים להיות נכסי נדל"ן שרכשתם או נכסים דיגיטליים כמו ספר או קורס שיצרתם והתחלתם לשווק. גם תמלוגים משיר שהקלטתם והצליח להיכנס לרשימת ההשמעות נכנסים לקטגוריה זו של הכנסות פאסיביות. כמו כן, תוכלו להשקיע את כספכם במניות או ניירות ערך ולייצר תשואה והכנסה נוספת.

שתפו: