כניסה
הרשמה לניוזלטר

חוקרים באקדמיה ומחוצה לה מנסים להגיע לשורש הסיבות להחלמתם ה"ספונטנית" והבלתי צפויה של חולי סרטן סופניים. מה הם גילו? מה ידוע עד כה? ריכזנו עבורכם את מרבית המסקנות

רקפת תבור | 4 באפריל 2023 | מדע וטכנולוגיה | 12 דק׳

איך הם מנצחים את המוות? סודות ההחלמה של האנשים שניצלו מסרטן סופני

קלי טרנר סיימה את לימודי המאסטר שלה באוניברסיטת ברקלי בייעוץ למטופלי סרטן. היא הוכשרה בפסיכותרפיה ועבדה בבית חולים גדול במתן תמיכה רגשית לחולי סרטן. העיסוק נתן לה משמעות בחיים וסלל עבורה עתיד מקצועי, עד שיום אחד נתקלה בספר של אדם שסבל מסרטן בכליות בדרגה 4, וניסה את כל מה שהיה לרפואה המערבית להציע: ניתוחים, טיפולי כימותרפיה והקרנות. הוא נשלח הביתה לאחר שנאמר לו שנותרו לו כחודשיים לחיות, ואז, תוך שלוש שנים, הוא פשוט החלים לגמרי. "קראתי עליו 25 שנה אחרי שהוא הבריא מהמחלה. אתה לעולם לא יודע מתי ספר ישנה את החיים שלך".

הסיפור דרבן אותה למצוא מקרים של מטופלים סופניים שעברו "החלמה ספונטנית" – החלמה שרופאים אינם יכולים להסביר. כשסקרה את הספרות המדעית בתחום היא הופתעה לגלות שכשחוקרים ניסו להסביר את אלפי המקרים שנתקלו בהם ואת המנגנונים שפעלו ברקע, הם הזניחו באופן מוזר את שתי הקבוצות שבלעדיהן תהליך הריפוי לא היה קורה – המחלימים עצמם והמרפאים האלטרנטיביים שליוו אותם בתהליך הריפוי. הסיפורים וההסברים של החולים לא תועדו על ידי החוקרים, ולכן המסקנות שאליהן הגיעו נותרו מנותקות מהמציאות בשטח.

טרנר חשבה לעצמה שמישהו חייב לעשות את העבודה הזאת, והחליטה שזה מה שתעשה במסגרת עבודת הדוקטורט שלה באוניברסיטת ברקלי – היא תלך לראיין אותם. ב-2014 פרסמה ד"ר טרנר את ממצאיה בספר שהפך לרב מכר בשם "Radical Remission" (התרגום לעברית פורסם בשם: "המסע להחלמה"). עד היום היא חקרה כ-1,500 מקרים של אנשים ששרדו מסרטן כנגד כל הסיכויים והעלתה את סיפוריהם האישיים לאתר האינטרנט שלה: The Radical Remission Project.

Shutterstock

שתפו: