כניסה
הרשמה לניוזלטר

מאת פרופ’ ג’ק היינמן מאז שנות ה-90, כשראשוני הזרעים המהונדסים גנטית יצאו לשוק, השימוש במזון מהונדס…

צוות מגזין אפוק | 16 בנובמבר 2017 | מדע וטכנולוגיה | 4 דק׳

האם עלינו להמשיך להנדס גנטית את המזון שלנו?

מאת פרופ' ג'ק היינמן

מאז שנות ה-90, כשראשוני הזרעים המהונדסים גנטית יצאו לשוק, השימוש במזון מהונדס גנטית צבר תאוצה, לפחות בחלק מהמדינות. כיום, למשל, יותר מ-90 אחוז מהסויה, מהכותנה ומהתירס הגדלים בארה"ב הם מהונדסים. מרבית ההתאמות הגנטיות הופכות אותם לחסינים יחסית לחרקים או לעמידים בפני קוטלי העשבים המשמשים אותנו.
אף על פי שאפשר לראות במדינות כמו הודו, מקסיקו והפיליפינים, גידול ממשי בתפוקות החקלאיות, לא כולם שמחים לאמץ את הטכנולוגיה – באירופה ההתנגדות אפילו עקרונית ונחרצת.[divider]

תמונה: JUAN MABROMATA/AFP/Getty-Images

שתפו: