כניסה
הרשמה לניוזלטר

חברה ישראלית מציעה להחליף את חדר הניתוח בטיפול לא פולשני באמצעות אולטרסאונד ממוקד. מתי נוכל ליהנות מכך?

רקפת תבור | 12 במרץ 2014 | מדע וטכנולוגיה | 4 דק׳

חדר הניתוחים של העתיד

ג'ון ווטרסון לא העלה בדעתו שטיפול פשוט ונקי מחתכים יאפשר לו לחזור לנהל חיי שגרה עצמיים. כבר שנים רבות שהפרופסור בגמלאות מוורגיניה שבארה"ב לא הצליח לשלוט בידיו. הן רעדו כל כך שאפילו לאכול מרק או לשתות כוס יין הוא כבר לא היה מסוגל בכוחות בעצמו. הרופאים כבר הספיקו לתת לו מגוון תרופות, אבל אלו הצליחו לעזור לו רק לתקופה מוגבלת, כך ששוב חזר ג'ון להיות תלוי לחלוטין באשתו. הרעיון היחיד שהציעו הרופאים, שהוא לא ממש רצה לנסות, היה טיפול פולשני במוח, שינטרל את פעילותו של אזור קטנטן בתלמוס, עמוק במרכז המוח.

בהרצאה שנתן בפורום TedMed באוקטובר 2011, ד"ר יואב מדן, כיום מהפקולטה להנדסה ביו-רפואית בטכניון ובאותם ימים ארכיטקט מערכות ראשי בחברת אינסייטק, סיפר כיצד הודות לטיפול ניסיוני שקיבל ג'ון בטכנולוגיה החדישה של חברת אינסייטק, שנחזור אליו בהמשך, כבר מיד בסוף הטיפול הידיים התייצבו ואפשרו לו, אחרי שנים רבות, לחזור ולכתוב בכתב יד קריא.

ג'ון אינו היחיד. טיפולים באמצעות אולטרסאונד ממוקד כבר עזרו לאלפים רבים ברחבי העולם, במגוון טיפולים שונים שאינם פולשניים. חלק מהטיפולים האלו כבר עברו את תהליכי האישור הנדרשים ואחרים עדיין רק בשלב הניסויים הקליניים.

במהלך הטיפול ברעידות בידיים, המטופל מרים את ידיו ממיטת ה-MRI והרופא רואה עד כמה התקדם הטיפול | צילום: InSightec

שתפו: