כניסה
הרשמה לניוזלטר

הוא עזב קריירה משגשגת בהיי-טק כדי לגדל אצה מיוחדת שבאמצעותה הוא מתכוון לפתור את משבר המזון העולמי, ועל הדרך לעשות אותנו בריאים יותר. ראיון עם יזם ההיי-טק יורם אבידן שהקים מיזם היי-טק לא שגרתי

בן קמינסקי | 26 ביוני 2016 | מדע וטכנולוגיה | 11 דק׳

הענק הירוק

מה אם היינו יכולים לקבל את כל מה שהגוף שלנו צריך בכוס גלידה טעימה אחת? כולנו יודעים כמה ג׳אנק פוד מזיק לנו, אבל הרבה פעמים אנחנו פשוט לא יכולים לעמוד בפיתוי. זה טעים לנו, זה נוח לנו, והרבה פעמים זה הפתרון הפשוט. ליזם ההיי-טק יורם אבידן יש חזון: שנוכל להמשיך לאכול מה שבא לנו, אבל לחיות הכי בריא שאפשר. ״יהיה לזה ׳ממשק משתמש׳ של גלידה, או של המבורגר״, הוא מסביר, ״אבל התוכן יהיה אחר״.

אבל החזון של אבידן לא מסתכם בזה. הוא גם רוצה לפתור את משבר המזון העולמי הקרב. ואת כל זה הוא רוצה לעשות בעזרת סוג של אצה ירוקה, שאם אתם מעורים במה שהולך היום בתעשיית הבריאות והמזון הטבעי, אולי כבר שמעתם עליה: ספירולינה. באמצעות החברה שהקים לפני שלוש שנים הוא פיתח זן מיוחד של ספירולינה, ״קדרון״, ומגדל אותו בכמויות גדולות על פני שטח מזערי. אבידן הוא יזם היי-טק, לא חקלאי, ולא תזונאי. ולכן הוא מתייחס לעסק הספירולינה שלו כסטרטאפ לכל דבר.

צילום: ואדים ברסטצקי

הענק הירוק

הוא עזב קריירה משגשגת בהיי-טק כדי לגדל אצה מיוחדת שבאמצעותה הוא מתכוון לפתור את משבר המזון העולמי, ועל הדרך לעשות אותנו בריאים יותר. ראיון עם יזם ההיי-טק יורם אבידן שהקים מיזם היי-טק לא שגרתי

בן קמינסקי | 26 ביוני 2016 | מדע וטכנולוגיה | 11 דק׳

צילום: ואדים ברסטצקי

מה אם היינו יכולים לקבל את כל מה שהגוף שלנו צריך בכוס גלידה טעימה אחת? כולנו יודעים כמה ג׳אנק פוד מזיק לנו, אבל הרבה פעמים אנחנו פשוט לא יכולים לעמוד בפיתוי. זה טעים לנו, זה נוח לנו, והרבה פעמים זה הפתרון הפשוט. ליזם ההיי-טק יורם אבידן יש חזון: שנוכל להמשיך לאכול מה שבא לנו, אבל לחיות הכי בריא שאפשר. ״יהיה לזה ׳ממשק משתמש׳ של גלידה, או של המבורגר״, הוא מסביר, ״אבל התוכן יהיה אחר״.

אבל החזון של אבידן לא מסתכם בזה. הוא גם רוצה לפתור את משבר המזון העולמי הקרב. ואת כל זה הוא רוצה לעשות בעזרת סוג של אצה ירוקה, שאם אתם מעורים במה שהולך היום בתעשיית הבריאות והמזון הטבעי, אולי כבר שמעתם עליה: ספירולינה. באמצעות החברה שהקים לפני שלוש שנים הוא פיתח זן מיוחד של ספירולינה, ״קדרון״, ומגדל אותו בכמויות גדולות על פני שטח מזערי. אבידן הוא יזם היי-טק, לא חקלאי, ולא תזונאי. ולכן הוא מתייחס לעסק הספירולינה שלו כסטרטאפ לכל דבר.

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
מאיר אוזן: "השן יון היה מרגש מאד ונהנינו"

צוות מגזין אפוק

"תנועות הרקדנים היו מדויקות ביותר והרמוניות". "לא ראינו משהו כזה בעבר". "אנחנו נגד הרדיפה [של הפאלון גונג]. אנחנו מאמינים שהתרבות הזו צריכה להיות...

תעלומת הירח – האם מה שלימדו אותנו על הירח אינו נכון

רקפת תבור

בחשכת הלילה, הירח הזורח נראה לנו פעמים רבות אפוף מסתורין כשבוחנים כמה ממאפייניו הפיזיקליים והכימיים, מתברר שהמסתורין גדול אף יותר...

מה עובר לכם בראש כשאתם חושבים על מיליונר?

נדב רט

קלאסיקה משנות ה-90, שתורגמה כעת לעברית, מזכירה עד כמה חשוב להפריד בין המציאות...

ביקורת ספר: מארי קונדו חוזרת לעשות לנו סדר

דורית דינור

האם בלגאן הוא סימן ליצירתיות ספרה החדש של מארי קונדו, "האמא הרוחנית" של תיאוריות הסדר בעולם, טוען שברוב המקרים ההיפך הוא...

מהפכת המשקל והצבע בעולם הדוגמנות

מורן שביט

שנה החולפת חווינו כמה פרידות דרמטיות ממעצבים גדולים, ממותגים כושלים ומטרנדים מאוסים - אך הפרידה הדרמטית ביותר היא גם זו שנוגעת בכל אחד ואחת מאיתנו באופן אישי: אידיאל היופי כפי שהכרנו...

המדע של המיתוסים וסיפורי העמים

מאיה מזרחי

האם יש קשר בין מיתולוגיות עתיקות לאסונות טבע שקרו בהיסטוריה הרחוקה של כדור הארץ...

שתפו: