כניסה
הרשמה לניוזלטר

כדי להבין מדוע למרות התנודתיות העצומה בערכו ממשיכים אנשים להאמין במטבע הדיגיטלי שמורכב כולו מקבצי מחשב בלבד, צריך להבין כיצד הוא עובד

בן קמינסקי | 12 במאי 2013 | מדע וטכנולוגיה | 12 דק׳

מי ממשיך להאמין בביטקוין?

 האם כדאי להשקיע ב"ביטקוין", זו לא השאלה עבור מני רוזנפלד, מתמטיקאי בן 29 מחדרה, שנחשב לחלוץ ה"ביטקוין" בישראל. השאלה עבורו היא כיצד ביטקוין ישנה את העולם, ומתי. המטבע הדיגיטלי המסעיר עשה הרבה כותרות כשערכו זינק באופן מטאורי בחודשים האחרונים - מ-13 דולר בינואר, ל-260 דולר בשיאו בתחילת אפריל. אבל ה"ביטקוינרים" האמיתיים היו שם עוד הרבה לפני ינואר, והמשיכו להישאר שם גם אחרי שערכו של המטבע הדיגיטלי ירד באופן דראסטי לאחר מכן. מה גורם להם להאמין במטבע הווירטואלי שמפחיד את הבנקים המרכזיים וכל קיומו הוא קבצים על גבי רשת מחשבים ענקית?

קודם כל, למי שלא הספיק לעקוב, הביטקוין הוא לא רק עוד מטבע דיגיטלי. הוא המטבע הדיגיטלי הראשון שפועל באופן מבוזר לחלוטין. כלומר, אין אף גורם מרכזי שיכול לשלוט בו או לפגוע בו. בלחיצת כפתור אפשר לבצע העברת כסף מארנק ביטקוין אחד לארנק ביטקוין אחר ברחבי העולם באופן אנונימי, מאובטח ומיידי, ובעמלה מזערית אם בכלל.

המטבע הדיגיטלי ״ביטקוין״ שואף לצלוח את המשוכות שהגבילו את השיטה הכלכלית המסורתית וגם את המטבעות הדיגיטליים שקדמו לו. האם הוא יצליח?

שתפו: