כניסה
הרשמה לניוזלטר

ישראל עומדת על זכותה להקים אזור חיץ ברצועה. ארה"ב מתנגדת, והפלסטינים רואים בכך שינוי חשוב באסטרטגיה של ישראל כלפי הבעיה הפלסטינית, שיש להתנגד לו בכל דרך

יוני בן מנחם | 5 בדצמבר 2023 | מחשבות | 2 דק׳

פרשנות: העימות סביב הקמת אזור חיץ ברצועת עזה

העימות בין ממשלת נתניהו לבין ממשל ביידן על השאלה מי ישלוט ברצועת עזה ביום שאחרי המלחמה, הוא רק בראשיתו. הממשל רוצה שהרש"פ תחזור לשלוט ברצועה, לאחר שתעבור רפורמות מקיפות, אך ישראל מתנגדת לכך בשל תמיכתה של הרש"פ בטרור, ההסתה שלה נגד ישראל והשחיתות הרבה במנגנוני הרש"פ.

נושא מחלוקת נוסף בין שתי המדינות כבר צץ ועולה, והוא כוונתה של ממשלת ישראל להקים אזור חיץ ברצועת עזה, כדי לאפשר ליישובים הישראלים בעוטף עזה להתקיים בביטחון. באזור הזה תישמר אחרי המלחמה נוכחות של כוחות צה"ל, שימנעו ממחבלים להגיע לגדר הגבול שבסמוך לה שוכנים היישובים הישראליים. הממשלה הודיעה לכמה מדינות ערביות על כוונתה להקים את אזור החיץ הזה. ראש הממשלה נתניהו אף הודיע לאמריקנים כי אזור החיץ יהיה "עמוק", וגורמים בסביבתו אומרים כי מדובר בעומק של כ-2-3 ק"מ.

קמלה האריס, סגנית נשיא ארה"ב, הודיעה השבוע במהלך ועידת האקלים על התנגדות הממשל לפגיעה בריבונות הפלסטינית המלאה ברצועת עזה, כשהיא מרמזת לכוונת ישראל להקים את אזור החיץ לאורך הגבול עם הרצועה. גם מצרים וירדן מתנגדות לכך, וכמובן שגם הרש"פ.

גבול רצועת עזה, 13 בנובמבר 2023 | צילום: FADEL SENNA/AFP via Getty Images

שתפו: