כניסה
הרשמה לניוזלטר

מאמר מקומם הציע לאנשים "לפסוח על אלוהים" לכבוד חג הפסח

דניס פרגר | 10 במאי 2022 | מחשבות | 5 דק׳

בניו יורק טיימס המתינו לפסח כדי ללעוג לאלוהים

בערב פסח החליטו עורכי "הניו יורק טיימס" לפרסם בעיתון המודפס וגם באינטרנט מאמר דעה על אלוהים, על התנ"ך ועל פסח. המאמר פורסם תחת שתי כותרות שונות. במודפס כותרתו הייתה: "בואו נפסח על אלוהים"; ובאתר האינטרנט: "בעת זו של מלחמה, אני מציע לוותר על אלוהים".

המאמר נכתב על ידי שלום אוסלנדר, יהודי שגדל בקהילה חרדית בברוקלין וחש ממורמר על כך. אוסלנדר חיבר כמה ספרים, בהם "מחבואים עם אלוהים", בו הוא מגולל את ניסיון חייו בקהילה האדוקה שבה גדל ואת שאיפתו להתנתק ממנה, תוך שהוא מנהל משא ומתן עם אלוהים – יום של הפקרות תמורת יום נטול חטאים. עורכי מדור הדעות בעיתון בחרו לקדם דווקא את דעותיו בערב חג הפסח.

הנה כמה "פנינים" ממאמרו. אוסלנדר פותח בהסבר קצר ומוכר לכולנו על השם "פסח". אלוהים פסח על בתיהם של בני ישראל כאשר הרג את בכוריהם של המצרים. לאוסלנדר יש הצעה: "בתקופה זו של מלחמה ואלימות, של דיכוי וסבל, אני מציע שנפסח על משהו אחר: אלוהים".

Shutterstock

Shutterstock

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
אילוסטרציה: מגזין אפוק
החלש תמיד צודק? הפסיכולוגיה שמסבירה את ההזדהות האוטומטית

ד"ר משה רט

בזכות האמון שהפגין נחשון בן עמינדב במשה ובאלוהים, הים נבקע ובני ישראל יצאו לחירות. לולא אותו רגע של אמונה, ייתכן שגורלנו היה שונה
המגפה החברתית השקטה של זמננו | דעה

ד"ר משה רט

מה שבאמת דחף את נמסיס להשלים את השינוי ולהפוך לגיבור היה אמונתו התמימה של סם בכך שהוא כזה מלכתחילה
אפקט פיגמליון וגיבורי-על: כשאמונה יוצרת גבורה

ד"ר משה רט

מחנה פליטים בג׳באליה
הצעד הראשון ליישום תוכנית ההגירה של טראמפ | דעה

יוני בן מנחם

אילוסטרציה: מגזין אפוק
אף אחד אחר לא אחראי על המעשים שלנו | דעה

ד"ר משה רט

צילום: Shutterstock
איום בגובה נמוך: מי עומד מאחורי הרחפנים הבלתי מזוהים מעל הבסיסים האמריקניים בארה"ב ובאירופה?

אורן שלום

שתפו: