כניסה
הרשמה לניוזלטר

בחודש שעבר גלשה ארה"ב למחוזות האבסורד. טוויטר אסרה על דונלד טראמפ לצייץ בפלטפורמה שלה, אבל אפשרה…

איל לוינטר | 10 בפברואר 2021 | מחשבות | 7 דק׳

ארה"ב גולשת למחוזות האבסורד

בחודש שעבר גלשה ארה"ב למחוזות האבסורד. טוויטר אסרה על דונלד טראמפ לצייץ בפלטפורמה שלה, אבל אפשרה לשליט איראן, האייתוללה חמינאי, לפעול כרגיל, כמו גם לכל עיתוני התעמולה של רוסיה וסין. בעמוד הטוויטר של חמינאי מופיע עד עצם היום הזה ציוץ אנטישמי מספטמבר האחרון המדבר על "סוכנים ציונים מטונפים של ארה"ב – כמו בן המשפחה היהודי של טראמפ", מבלי שטוויטר עושה דבר.

גוגל הסירה מחנות האפליקציות את "פרלר", הרשת החברתית השמרנית, בתירוץ שהרשת לא הטמיעה "אמצעי אכיפה חזקים נגד תוכן מסוכן" של משתמשיה. אולם לא נקפה אצבע נגד "טלגרם", המאפשרת לפעילים של דאע"ש לתקשר ביניהם, לפעול באנונימיות ולהפיץ תוכן מסוכן באמת ובתמים.

אפל נקטה בגישה דומה: החברה הציבה לפרלר אולטימטום של 24 שעות להגיש לה תוכנית אכיפה מפורטת נגד תוכן מסוכן או אלים באפליקציה, אחרת הדבר המוסרי לעשות יהיה להסיר אותה מחנות האפליקציות. המוסר כל כך חשוב לאפל, שבקיץ האחרון היא התנגדה לגזענות כשתמכה ב"חיי שחורים חשובים" (BLM) , אך שכחה לגלות לנו שהפעילה בסתר לובינג בקונגרס נגד חוק שאמור לאסור ייבוא מוצרים מאזור שין-ג'יאנג בסין – שם כמיליון אויגורים מוחזקים במחנות עבודה בכפייה ועוברים שטיפת מוח. הסיפור נחשף בניו יורק טיימס בסוף נובמבר. אפל, כידוע, מייצרת את מכשיריה בסין, ולפי תחקיר ענק של "המכון האוסטרלי למדיניות אסטרטגית" (ASPI) האויגורים עובדים בכפייה בחלק ממפעליה בסין, כמו גם במפעלים של עשרות מותגים בין-לאומיים ידועים אחרים.

מפגינים בסיאטל, יוני 2020 | צילום: [David Ryder/Getty Images]

שתפו: