כניסה
הרשמה לניוזלטר

באוגוסט האחרון גילתה "שיאון מדיקל" הישראלית כי הפסידה, שוב, לחברה סינית במכרז ממשלתי לרכש מסכות כירורגיות….

איל לוינטר | 15 באוקטובר 2020 | מחשבות | 4 דק׳

מדוע המדינה מתעדפת עבדות?

באוגוסט האחרון גילתה "שיאון מדיקל" הישראלית כי הפסידה, שוב, לחברה סינית במכרז ממשלתי לרכש מסכות כירורגיות. שיאון הגישה הצעת מחיר של 31 אגורות למסכה, בעוד שהמסכה הסינית נרכשה במחיר של 25 אגורות. כך, למרות אמירות הפוליטיקאים על חשיבות ייצור "כחול-לבן", במיוחד בעת שהמשק הישראלי מצוי במשבר, העדיפה המדינה ייצור תוצרת סין.

מרבית מדינת ישראל משתמשת היום במסכות שיובאו מסין, להוציא מספר מקומות ספציפיים, כמו המכון הביולוגי ובתי חולים. צאו לסופר פארם, לבתי המרקחת השונים או לסופר השכונתי והיווכחו בשם היצרן שעל גב האריזה. אפילו משטרת ישראל, השב"כ והמוסד רוכשים מדי חודש מסכות מסין. היצרנים הסינים פשוט מייצרים במחירים זולים שלא ניתן להתחרות בהם, והמדינה מעדיפה אותם.

עזבו לרגע את העובדה שהמסכות הסיניות שנכנסות לישראל אפילו לא נבדקות על ידי מכון התקנים, בעוד שהמסכות הישראליות נדרשות לעמוד בתקינה מתקדמת; עזבו גם את העובדה שכבר התגלה ציוד פגום רב שהגיע מסין – מסכות, מבחנות וציוד מיגון לצוותים בבתי חולים; התעלמו גם מכך שמדינת ישראל נשענת על אספקת מסכות מסין וכי בעת צרה – אם סין תפסיק לייצא מסכות מסיבות כלשהן – אנו עשויים להיקלע שוב למחסור, כפי שהיה בתחילת המגפה. נוריד מהשולחן גם את העובדה שהחברות הסיניות זוכות לקו אשראי עצום מממשלת סין המאפשר להן לייצר במחירי הפסד כדי לגבור על החברות הישראליות במכרזים.

האם יצרנים ישראלים יכולים להתחרות עם שוק העבדות הסיני? | [STR/AFP via Getty Images]

שתפו: