האם האקר הוא פורע חוק הפועל במחשכים או בעצם זריקת המרץ לכלכלה המקומית והעולמית שלנו?
קרן אלעזרי | 24 באוגוסט 2014 | מחשבות | 3 דק׳
האקר – לא מה שחשבתם
האקרים. אנחנו רגילים לחשוב עליהם כאנשים הפועלים במחשכים, נערים צעירים עם מטרות זדוניות שמסתתרים מאחורי מסכת אנונימיות וזוממים להפיל מערכות מידע ולגנוב את כרטיסי האשראי שלנו. אבל אם נסתכל על זה קצת אחרת אולי נגלה שקיומם של אותם אאוטסיידרים יכול להיות מקור לחדשנות, ליצירתיות ואפילו זריקת מרץ לכלכלה המקומית והעולמית.
האקרים תמיד ידעו כיצד למצוא שימוש חדש לטכנולוגיות, אפילו במקומות הכי לא צפויים. ב-1971 המיזם העסקי הראשון של סטיב ג׳ובס וסטיב ווזניאק היה תכנות סינתיסייזר דיגיטלי לייצור טונים אנלוגיים שאפשרו לשלוט במערכות הטלפון. הם קראו למכשיר הזה Bluebox - ווזניאק תכנן אותו וג׳ובס שיווק אותו - ג׳ובס לימים הודה שאם הם לא היו בונים את מכשיר פריצת הטלפונים הזה, הם לא היו מקימים את אפל.
לפני עשר שנים בדיוק, המייסד של חממת הסטארטאפ הכי מפורסמת בעולם, Y Combinator, פול גרהם, פירסם ספר בשם Hackers & Painters - הוא הצביע שם על התכונות הייחודיות של האקרים והסביר מדוע הם חשובים כל כך לתעשיית הטכנולוגיה. גרהם הציע שגם את המשמעות השלילית של האקר כפורע חוק אפשר לראות כביטוי של חדשנות ויצירתיות - ואני מסכימה.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו