כניסה
הרשמה לניוזלטר

אם המחקר נכון, הממתיק שהיווה עבור רבים תחליף ראוי לסוכר – עשוי להיתפס באור אחר לחלוטין

רקפת תבור | 4 ביוני 2023 | קצרים | 1 דק׳

חוקרים מזהירים שסוכרלוז – החומר הממתיק שבבסיס הסוכרזית – מסב נזקים למולקולות ה-DNA ושובר אותן

הממתיק המלאכותי סוכרלוז מתוק פי 600-500 מסוכר רגיל וניתן למצוא אותו בבסיסם של מגוון תחליפי סוכר כמו "סוכרזית", "סוכרא-דייט" ו"סוכרלוז", כך שהוא משולב כיום במגוון משקאות ממותקים, מאפים, מסטיקים ועוד.

במהלך שנות ה-90 התחליף אושר לשימוש באירופה, צפון אמריקה, אסיה וגם בישראל לאחר שמחקרים הראו שהחומר אינו מתעכל או מצטבר במערכת העיכול או בגוף, וגם אינו גורם נזקים בריאותיים (למרות זאת, במחקר מ-2018 הראה צוות חוקרים מצפון קרולינה באמצעות ניסויים על עכברים שהסוכרלוז דווקא כן מתעכל ומצטבר בתאי שומן).

כעת פרסם צוות חוקרים אמריקני בהובלת חוקרים מאוניברסיטת צפון קרוליינה מחקר (שעבר ביקורת עמיתים) המראה כי בעקבות תהליכים מטאבוליים מופק מהסוכרלוז החומר sucralose-6-acetate, חומר הפוגע בדופן המעיים, כך שנפגעת יכולתם של המעיים לחסום את כניסתם של חומרים רעילים או מזיקים למחזור הדם. כמו כן התברר שה-sucralose-6-acetate גם מסב נזקים למולקולות ה-DNA ושובר אותן במקומות אקראיים.

נותר להמתין למחקרים נוספים כדי להבין מה הנזק שכבר נגרם לצרכנים קבועים של סוכלרוז.

מעורר מחשבה? לתגובות ומחשבות ניתן לכתוב לנו ל:
לחץ כאן

חוקרים מזהירים שסוכרלוז – החומר הממתיק שבבסיס הסוכרזית – מסב נזקים למולקולות ה-DNA ושובר אותן

אם המחקר נכון, הממתיק שהיווה עבור רבים תחליף ראוי לסוכר – עשוי להיתפס באור אחר לחלוטין

רקפת תבור | 4 ביוני 2023 | קצרים | 2 דק׳

DNA פגום | צילום: (Festa/Shutterstock)

הממתיק המלאכותי סוכרלוז מתוק פי 600-500 מסוכר רגיל וניתן למצוא אותו בבסיסם של מגוון תחליפי סוכר כמו "סוכרזית", "סוכרא-דייט" ו"סוכרלוז", כך שהוא משולב כיום במגוון משקאות ממותקים, מאפים, מסטיקים ועוד.

במהלך שנות ה-90 התחליף אושר לשימוש באירופה, צפון אמריקה, אסיה וגם בישראל לאחר שמחקרים הראו שהחומר אינו מתעכל או מצטבר במערכת העיכול או בגוף, וגם אינו גורם נזקים בריאותיים (למרות זאת, במחקר מ-2018 הראה צוות חוקרים מצפון קרולינה באמצעות ניסויים על עכברים שהסוכרלוז דווקא כן מתעכל ומצטבר בתאי שומן).

כעת פרסם צוות חוקרים אמריקני בהובלת חוקרים מאוניברסיטת צפון קרוליינה מחקר (שעבר ביקורת עמיתים) המראה כי בעקבות תהליכים מטאבוליים מופק מהסוכרלוז החומר sucralose-6-acetate, חומר הפוגע בדופן המעיים, כך שנפגעת יכולתם של המעיים לחסום את כניסתם של חומרים רעילים או מזיקים למחזור הדם. כמו כן התברר שה-sucralose-6-acetate גם מסב נזקים למולקולות ה-DNA ושובר אותן במקומות אקראיים.

נותר להמתין למחקרים נוספים כדי להבין מה הנזק שכבר נגרם לצרכנים קבועים של סוכלרוז.

מעורר מחשבה? לתגובות ומחשבות ניתן לכתוב לנו ל:
לחץ כאן

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
סין מבטלת את מדיניות "אפס קורונה"? עדיין לא, אבל היא מנסה להקל עליה. הנה מה שקורה בפועל ומה שצפוי בהמשך

צוות אפוק

ועדת הבריאות הלאומית של סין הכריזה ב-7 בדצמבר על עשרה צעדים

קצרים מהעולם – 15.01.2023

צוות מגזין אפוק

טורקיה: ארדואן משפר את סיכוייו בבחירות הקרובות, אחרי שהרשות השופטת של טורקיה החליטה להאשים בשחיתות את מי שצפוי להיות המתחרה העיקרי שלו. קראו כאן רוסיה ואיראן: פוטין וראיסי שוחחו על פרויקטים משותפים של אנרגיה, תחבורה

על פי חמאס האוכלוסייה ברצועה גדלה. העובדות מעלות מציאות מעט שונה

דורון פסקין

מהנתונים עולה כי חמאס מנסה להסתיר בעיה שפוקדת את הרצועה בשנים האחרונות

משוואה חדשה? הקמת יחידות דיור חדשות כתגובה לפיגוע

צוות מגזין אפוק

נתניהו: "התשובה שלנו לטרור היא להכות בו בעוצמה ולבנות את ארצנו"

טייוואן מגדירה גבולות גזרה – מזהירה שתירה לעבר כל מטוס או כלי שיט סיני שייכנס לטריטוריה שלה

צוות אפוק

שר ההגנה של טייוואן, ג'יוּ קוּאוֹ-גֶ'נְג, אמר שמדינתו תתקיף

מה חושבת הבינה המלאכותית החדשה של מטא על היוצר שלה? צוקרברג "דוחה ומניפולטיבי"

צוות אפוק

1. מטא (פייסבוק) שחררה צ'אטבוט חדש בשם "בלנדר-בוט 3" – עוזר המספק מידע למשתמשים ומבוסס על בינה

שתפו: