כניסה
הרשמה לניוזלטר

עוד קצת על פוריות: ב-1 באוגוסט הודיע המשטר הסיני כי אוכלוסיית סין החלה להצטמצם, ובעיות של…

צוות אפוק | 9 באוגוסט 2022 | חדשות | 1 דק׳

המשטר הסיני הודיע כי אוכלוסיית סין החלה להצטמצם. ביקש מהציבור להוליד בדחיפות רבה יותר

עוד קצת על פוריות: ב-1 באוגוסט הודיע המשטר הסיני כי אוכלוסיית סין החלה להצטמצם, ובעיות של הזדקנות ושיעור ילודה נמוך החמירו. זו הפעם הראשונה שבה הודיעה בייג'ינג על גידול שלילי באוכלוסיית סין מאז עלייתה של המפלגה הקומוניסטית הסינית (מק"ס) ב-1949.

"שיעור הפריון הכולל של סין (TFR) היה נמוך מ-1.3 [ילדים לאישה] בשנים האחרונות... הנכונות של נשים ללדת ממשיכה לרדת", כתבה נציבות הבריאות הלאומית של סין במגזין Qiushi. "נשים בגיל הפוריות רצו ללדת 1.64 ילדים בממוצע ב-2021. שזה פחות מ-1.73 ב-2019 ו-1.76 ב-2017". ועדת הבריאות הלאומית ציינה כי "[אוכלוסיית סין] תיכנס לתקופה של צמיחה שלילית בתוכנית החומש ה-14 (2021-2025)", וביקשה מהעם הסיני "לקחת על כתפיו את האחריות" להביא ילדים נוספים כמשימה "דחופה".

הדברים מאששים נתונים של האו"ם שפורסמו ביולי השנה, לפיהם אוכלוסיית סין החלה לרדת במחצית הראשונה של 2022 (יש יותר מיתות מלידות ביחס ל-1,000 בני אדם) - מגמה שצפויה להימשך בעשורים הבאים.

צילום: China Photos/Getty Images

צילום: China Photos/Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
נשיא לבנון, ג'וזף עאון
נשיא לבנון עם חידוש השיחות עם ישראל: "לא נקבל אלא את סיום הכיבוש"

דורון פסקין

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, 22 ביוני 2026
טראמפ: "איראן הסכימה לפיקוח גרעיני ברמה הגבוהה ביותר; אם לא היו מסכימים, לא היה מתקיים כל משא ומתן נוסף"

אורן שלום

כוחות צה"ל בגבול לבנון, 18 ביוני 2026
צה"ל ירה לעבר מחבלים שהתקרבו לכוחות; חיזבאללה טוען: הפרה של הפסקת האש

צוות מגזין אפוק

דובר משרד החוץ האיראני, אסמאעיל בקאא'י, 28 באוקטובר 2024
דובר משרד החוץ האיראני: אין תוכנית לאפשר לפקחי סבא"א לבקר במתקני הגרעין שנפגעו

אורן שלום

כוחות צה״ל בגבול לבנון, 15 במרץ 2026
בישראל מזהירים: הצעדים של ארה"ב מעניקים לאיראן דריסת רגל בלבנון

יוני בן מנחם

שגריר ישראל בארה"ב, יחיאל לייטר, ראש הסגל של מחלקת המדינה, דניאל הולר, שגריר ארה"ב בלבנון, מישל עיסא, ושגרירת לבנון בארה"ב, נאדה חמאדה, בפגישה בין משלחות ישראל ולבנון בוושינגטון, 3 ביוני 2026
על רקע ההבנות בין ארה"ב לאיראן: המשא ומתן בין ישראל ללבנון יתחדש היום בוושינגטון

יוני בן מנחם

שתפו: