כניסה
הרשמה לניוזלטר

חוקרים מאוקספורד ומגופים נוספים מתגייסים כעת לשכנע פוליטיקאים להטיל מס על בשר וכך להפחית את פליטות גזי החממה. בעיר הולנדית אחת יאסרו החל מהשנה הבאה פרסומות לבשר על אוטובוסים, על מסכים במרחבים הציבוריים ועל שלטי חוצות

מס אקלים: האם מדינות באירופה יאסרו או יטילו מס על ייצור בשר?

בעשורים האחרונים עוד ועוד אנשים נפרדים מהשניצלים והפרגיות שלהם ובוחרים לקיים אורח חיים צמחוני. אף על פי שנדמה כי הסיבות קשורות לרוב בדאגה לבעלי חיים, סקר שערכו ב-2020 חוקרים מהמחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטת קליפורניה בקרב 8,000 אמריקנים והולנדים, מלמד כי קבוצת הצמחונים העיקרית בוחרת בכך עקב סיבות בריאותיות. קבוצה נוספת עושה זאת כדי להגן על הסביבה.

בעתיד הקרוב עשויה להצטרף אליהם קבוצה נוספת של אנשים שישנו בהדרגתיות את הדיאטה שלהם – הפעם לא ממש מבחירה, אלא מכורח החלטת ממשלה. "הטלת מס על בשר היא כנראה דבר בלתי נמנע", מתריעים פרופ' קמרון הפבורן (Hepburn) והחוקרת פרנצ'סקה פאנק (Franziska Funke) מאוניברסיטת אוקספורד, במאמר דעה שפרסמו באוגוסט האחרון.

מדוע להטיל מס על בשר? השניים מסבירים כי תהליך ייצור הבשר גורם ל"כמויות אדירות של פליטות גזי חממה וזיהום הגורמים להשלכות סביבתיות כה עמוקות, עד שהעולם אינו יכול לעמוד ביעדי האקלים שהציב לעצמו". לכן "חייב להיות שינוי באופן הייצור והצריכה של בשר ומוצרי חלב".

המטרה היא להעלות את מחירי הבשר כדי למנוע צריכה וייצור שלו | אילוסטרציה: מגזין אפוק

שתפו: