כניסה
הרשמה לניוזלטר

ד”ר דיוויד בל, בכיר לשעבר בארגון הבריאות העולמי, מתריע: אמנה חדשה המתגבשת מתחת לרדאר הציבורי, תאפשר לארגון הבריאות העולמי לעקוף את ריבונותן של מדינות, להכריז על מצבי חירום ברחבי העולם מבלי להיוועץ באיש, ולגרום לסגירת גבולות והטלת סגרים

יאן יקיאלק | 9 ביוני 2022 | חברה והיסטוריה | 16 דק׳

האם ארגון הבריאות העולמי בדרך להפוך לשריף החדש של העולם?

באפריל האחרון שלח הממשל האמריקני מסמך לארגון הבריאות העולמי (WHO) שכותרתו: "חיזוק מוכנותו ותגובתו של ארגון הבריאות העולמי למקרי חירום בריאותיים – הצעה לשינויים בתקנות הבריאות הבין-לאומיות". תחת כותרת כללית ומעורפלת שאינה מושכת תשומת לב תקשורתית, הציע הממשל האמריקני להעניק לארגון הבריאות העולמי סמכויות חדשות שלא חלם עליהן קודם – לעקוף את ריבונותן של מדינות, ולהכריז באופן חד-צדדי על מגפה בתחומן ועל פעולות שיש לנקוט.

מי שלא פספס זאת היה ד"ר דיוויד בל, בכיר לשעבר בארגון הבריאות העולמי, שקרא את המסמך ונבהל. "המסמך פוגע בפועל בריבונותן של מדינות. הוא לוקח מהמדינות את היכולת להגיע להחלטה בעצמן", הוא אומר לי בריאיון שאנו עורכים. "הוא יוצר בירוקרטיה חדשה שהאינטרס שלה הוא למצוא מגפות פוטנציאליות ברחבי העולם, להכריז על מצבי חירום ללא התייעצות עם המדינות שבתחומן זה קורה, ולהגיב להן, למשל, באמצעות המלצה על סגירת גבולות, ביצוע בדיקות והחזרת המסכות".

ד"ר בל עבד במשך שמונה שנים בארגון הבריאות העולמי ותיאם את האבחון של מחלת המלריה באזורים מרוחקים בעולם. "זה תפקיד גלובלי שבסיסו במשרד אזורי של הארגון בפיליפינים", הוא מספר. "הובלתי גם את תחום המלריה ומחלות החום ב'מוסד לקידום חדשנות בדיאגנוסטיקה רפואית' (FIND) בג'נבה, המפתח ומממן אבחוני מלריה ומקבל כספים מארגון הבריאות העולמי, מקרן ביל ומלינדה גייטס ומשלל תורמים נוספים. ניהלתי גם את תוכנית Global Health Technologies בקרן של ביל גייטס (Global Good Fund). זו הייתה למעשה מעבדת פיתוח של ביל גייטס בעיר בלוויו שליד סיאטל".

עיצוב אילוסטרציה: מגזין אפוק, תמונות: Shutterstock

שתפו: