כניסה
הרשמה לניוזלטר

חקלאים ברחבי אירופה ממשיכים להביע חוסר שביעות רצון מהמדיניות הירוקה של ממשלותיהם. זה האפקט הצפוי

איל לוינטר | 11 בפברואר 2024 | גיאו-פוליטיקה | 2 דק׳

פרשנות: מחאת החקלאים באירופה – מה עשויות להיות ההשלכות?

רקע

חקלאים ברחבי אירופה יצאו בחודש שעבר לרחובות כדי להביע חוסר שביעות רצון מהמדיניות של ממשלותיהם. בגרמניה נצפו ההפגנות הגדולות ביותר, בהן השתתפו אלפי חקלאים שחסמו את הערים הגדולות במחאה על הקיצוץ בסובסידיות לחקלאות. בצרפת החקלאים חסמו כבישים מהירים ונעו לעבר עיר הבירה במחאה נגד עליית המחירים והמדיניות הירוקה.

בשנים האחרונות חקלאים במערב אירופה מפגינים נגד תקנות סביבתיות שמטרתן להפוך את הסקטור החקלאי ל"נקי" יותר באמצעות הפחתת פליטות החנקן והפחמן, איסור על שימוש בחומרי הדברה מסוימים ועוד. החקלאים טוענים כי התקנות משיתות עליהם עלויות כספיות מופרזות. בהולנד, למשל, יצאו החקלאים להפגנות רחבות היקף (ב-2019) לאחר שהממשלה הודיעה כי היא מתכוונת לסגור חוות ולצמצם את מספר בעלי החיים, בניסיון להקטין את פליטות החנקן. מחאות אחרות היו בספרד ובצרפת, שם מחו על התוכניות הממשלתיות להגביל את השימוש במים ובחומרי הדברה ולהעביר תקנות סביבתיות מסוימות.

בחודש שעבר התרחשו הפגנות גם במזרח אירופה (בולגריה, פולין ורומניה), שם מחו החקלאים נגד החלטת האיחוד האירופי להסיר את המכס על ייבוא של מוצרים חקלאיים מאוקראינה. מהלך זה הציף את השוק בתבואה זולה שגרמה לירידת מחירים ופגעה ביצרנים המקומיים (החקלאים) במזרח אירופה.

צילום: Morris Mac Matzen/AFP via Getty Images

שתפו: