כניסה
הרשמה לניוזלטר

מה באמת חושבים במדינות ערב על איראן? מה עלה בחדרי החדרים של השיחות עם הפלסטינים? ומה היה "הנשק הסודי" שקידם את המו"מ על הסכמי אברהם? ג'ייסון גרינבלט, אחד האדריכלים מאחורי הסכמי אברהם, מדבר בריאיון מיוחד על הפילוסופיה שהובילה להבשלת ההסכמים, ועל האתגרים שצפויים בהמשך

יאן יקיאלק | 6 באוקטובר 2022 | גיאו-פוליטיקה | 21 דק׳

"לאנשים רבים יש אי הבנה מוחלטת לגבי המצב במזרח התיכון… אם הסכסוך ייפתר, זה לא יקרה כפי שאנשים מדמיינים"

"כשרק התחלנו לעבוד, תקשורת המיינסטרים טענה שאין לנו ניסיון דיפלומטי ושכולנו יהודים שומרי מצוות, תומכים נלהבים של ישראל. התקשורת הרגישה שהבחירה בנו שגויה", אומר לי ג'ייסון גרינבלט, יהודי אורתודוקסי שנבחר בסוף 2016 על ידי דונלד טראמפ לשמש כחבר בצוות המשא ומתן הבין-לאומי של הממשל האמריקני.

"הגרדיאן" הבריטי ראה בגרינבלט חובבן. "טראמפ בוחר בעו"ד עם מעט ניסיון במדיניות חוץ כדי לנהל עבורו משא ומתן עולמי", כתב העיתון בדצמבר 2016 ולעג על המינוי. "עו"ד לענייני נדל"ן", הוא כונה שם, אב לשישה "שגם מנהל בלוג הורות יחד עם אשתו". בקיצור, אדם שאינו מתאים לייצג את המעצמה הגדולה בעולם.

גרינבלט אכן היה חסר ניסיון דיפלומטי. עד אז שימש רק כיועץ משפטי עבור ארגון טראמפ. אותה בעיה הייתה לשתי הצלעות הנוספות בצוות: דיוויד פרידמן עבד כעו"ד עבור טראמפ ומונה על ידו לכהן כשגריר בישראל, למרות ניסיון דיפלומטי אפסי, והחתן ג'ארד קושנר, שהוביל את הצוות, עסק עד אז רק בנדל"ן. הסוף ידוע – בספטמבר 2020 הצליח צוות היהודים "החובבנים", שומרי המצוות וחסרי הניסיון הדיפלומטי, להוביל לחתימה על ההסכמים החשובים ביותר שראה המזרח התיכון בעשורים האחרונים – הסכמי אברהם.

ג'ייסון גרינבלט בוועידת בחריין ב-2019 | Steve Mack/Alamy Stock Photo

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
שתפו: