בעולם הרפואה קיימים כתבי עת מדעיים ספורים שרופאים נוהגים לעקוב אחריהם ומתייחסים ברצינות למוצא פיהם. אחד…
ד"ר דיוויד בל | 6 באוקטובר 2022 | מחשבות | 5 דק׳
מי אמר: ייתכן שהקורונה הגיעה ממעבדה בארה"ב, ולגברים יכולה להיות וגינה
בעולם הרפואה קיימים כתבי עת מדעיים ספורים שרופאים נוהגים לעקוב אחריהם ומתייחסים ברצינות למוצא פיהם. אחד מהם הוא כתב העת "לנסט" (The Lancet) שנוסד ב-1823 ומאז משמש לאנשי רפואה כמקור ידע חשוב. אלא שכתב העת הזה, שבעבר נחשב מופת של מחקר וחשיבה מדעית, שינה את פניו בשנים האחרונות כאשר החל להיות מושפע מהאידיאולוגיה של עורכיו.
בספטמבר 2021, למשל, המליץ כתב העת לממשלות להכריז על מצב חירום עקב שינויי האקלים, ולטפל במשבר באותה דרגת חומרה כפי שמטפלים במגפת הקורונה – באמצעות התערבות ממשלתית אגרסיבית בחברה ובכלכלה. "על הממשלות לתמוך בעיצוב מחדש של: מערכות התחבורה, הערים, הייצור וההפצה של מזון, השווקים להשקעות פיננסיות, מערכות בריאות ועוד", נכתב. במילים אחרות, על ממשלות העולם להתערב ישירות באופן פעולתם של עסקים ולקבוע לציבור כיצד עליו לחיות בערים, באיזה כלי תחבורה לנסוע ובאילו תחומים להשקיע את כספו.
באותו חודש התפרסמה על שער גיליון כתב העת הכותרת: "מבחינה היסטורית, האנטומיה והפיזיולוגיה של גופים בעלי וגינה הוזנחו". במקום לכתוב "נשים בעלי וגינה", החליט העורך הראשי, ריצ'רד הורטון, לבטל את ייחודיות הגוף הנשי ולאפשר גם לגברים לפתח וגינה. הסיבה: "לנסט שואף להכללה מקסימלית של כל האנשים במסגרת החזון שלו לקידום בריאות", כתב הורטון.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו