כניסה
הרשמה לניוזלטר

בתגובה לפנייתנו כי "סין תומכת שנים באיראן, בחיזבאללה ובחמאס. מה הציפייה ממדינה כזאת? היא אף פעם לא ניטרלית", השיב דובר משרד החוץ: "שנים לא פרסמנו את זה ולא אמרנו את זה ועכשיו הגיע הזמן, חצו את הגבול"

צוות מגזין אפוק | 13 באוקטובר 2023 | חדשות | 1 דק׳

משרד החוץ: הבענו בפני סין "אכזבה עמוקה מההצהרות על האירועים האחרונים, בהן לא היה גינוי ברור וחד משמעי לטבח"

סמנכ"ל אסיה והפסיפיק במשרד החוץ, השגריר רפי הרפז, שוחח אתמול עם השליח הסיני למזרח התיכון ג'אי ג'ון. השגריר הישראלי הביע את האכזבה העמוקה של ישראל מההצהרות וההודעות הסיניות על האירועים האחרונים בדרום ישראל בהן אין גינוי ברור וחד משמעי לטבח הנורא שביצע החמאס.

השגריר הרפז גם הלין שבהודעות הסיניות אין כל ביטוי לזכותה של ישראל להגן על עצמה ועל אזרחיה, זכות בסיסית של כל מדינה ריבונית שהותקפה בצורת חסרת תקדים ובאכזריות שאין לה מקום בחברה האנושית.

בתוך כך הודיע היום משרד החוץ הישראלי כי עובד ישראלי בשגרירות ישראל בבייג׳ינג הותקף (לא באזור מתחם השגרירות), וכעת הוא מטופל בבית חולים ומצבו יציב. הרקע לתקיפה נבדק.

דובר משרד החוץ אמר למגזין אפוק: "הציפייה שלנו זה שהם יגנו את הטרור, זה לא זמן להיות ניטרליים. יש פה חיות אדם שרוצחות ושורפות תינוקות. קושרים אנשים ומוציאים אותם להורג. זה לא זמן להגיד אנחנו על הגדר. החלטנו לפרסם את זה כי זה עבר כל גבול".

קראו כאן תחקיר רחב יריעה שפרסמנו על המעורבות העמוקה של המפלגה הקומוניסטית הסינית במזרח התיכון: התמיכה באיראן ותוכניות פיתוח הפצצה הגרעינית, התמיכה בחמאס ובחיזבאללה, אימון הזרוע הצבאית של אש"ף, ועוד – קראו כאן

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
ראש ממשלת עיראק, מוחמד שיאע א-סודאני, 13 בינואר 2023
סערה בעיראק: הממשלה הכלילה את החות'ים ואת חיזבאללה ברשימת ארגוני הטרור – וחזרה בה

דורון פסקין

מנהיג המיליציה ברצועת עזה המתנגדת לחמאס, יאסר אבו שבאב
יאסר אבו-שבאב נהרג ברצועת עזה

צוות אפוק

אילוסטרציה, בני נוער באוסטרליה גולשים בפייסבוק
לקראת כניסת האיסור לתוקף – "מטא" מתחילה להסיר חשבונות של צעירים מתחת לגיל 16 באוסטרליה

דורון פסקין

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, והאלוף רומן גופמן
ראש הממשלה החליט למנות את מזכירו הצבאי, אלוף רומן גופמן, לראש המוסד הבא

אורן שלום

נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, 2 בדצמבר 2025
פוטין: הפגישה עם השליחים האמריקנים הייתה מועילה מאוד; רוסיה לא תוותר על דונבאס ונובורוסיה

דורון פסקין

כוחות צה"ל בגבול לבנון, 23 בנובמבר 2025
בכירים בישראל מעריכים: המבצע להחלשת חיזבאללה יתואם מול טראמפ במהלך ביקור נתניהו בוושינגטון

יוני בן מנחם

שתפו: