מחקרים מהשנים האחרונות מוכיחים מה שפילוסופים בעת העתיקה כבר ידעו – התזונה יכולה לחולל ניסים למוח שלנו – להצעיר את הרקמות, להגדיל את נפח המוח ואולי אפילו להציל אותנו מאלצהיימר. מה אומרים המחקרים האחרונים בנושא ומהי הדיאטה המומלצת לשיפור המוח
רקפת תבור | 9 ביולי 2023 | מדע וטכנולוגיה | 11 דק׳
"מצאנו התאמות בין התזונה של הנבדק לבין נפח המוח שלו"
כל מי שפגש יווני בחייו יודע שאין זאת הגזמה לומר שהיוונים בטוחים שהם המציאו את כל הדברים החשובים, לפחות בכל הקשור לתרבות המערבית. החל מפילוסופיה, דרך אמנות ועד למקצועות המדעיים. מחקרים מהעשורים האחרונים רומזים כעת שהיוונים אולי מחזיקים גם בסוד לחיים בריאים, והפעם בזכות הדיאטה הים תיכונית שלהם, הכוללת פירות וירקות טריים, אגוזים, שמן זית, וגם כמויות מתונות של דגים מוצרי חלב ויין אדום.
הדיאטה הזו, המיוחסת לאומות שהתיישבו מסביב לים התיכון, התפרסמה בזכות תרומתה למניעת מחלות לב, סוכרת ואפילו סרטן. אולם בשנים האחרונות חוקרים מתחילים לגלות את ההשפעה שיש לה גם על מבנה המוח ועל היקף החומרים המצויים בו.
מחקר שהתפרסם במארס האחרון עקב במשך שש שנים אחר מוחם של 581 מבוגרים שהיו בתחילת המחקר בגיל ממוצע של 84, והקפידו על דיאטה ים תיכונית. עורכי המחקר, מבית הספר לרפואה באוניברסיטת Rush בשיקגו, מצאו שהרקמות במוחם של אלה ששמרו על דיאטה ים תיכונית (בתוספת של עלים ירוקים) נראו צעירות יותר בכ-18 שנים בהשוואה לרקמות של אלו שהקפידו עליה פחות. החוקרים מצאו גם כי הדיאטה מפחיתה את הסיכון לאלצהיימר, ומאטה את ההתדרדרות הקוגניטיבית של חולים.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו