כניסה
הרשמה לניוזלטר

שלוש מהפכות התחוללו בתקופה האחרונה בהבנת התהליכים האבולוציוניים, והן מלמדות אותנו שהתיאוריה של דארווין מציגה רק חלק קטן מהתמונה

רקפת תבור | 16 בדצמבר 2018 | מדע וטכנולוגיה | 10 דק׳

האבולוציה שמעבר לדרווין

בצפון המרוחק של שוודיה, הסובל מתנאי מזג אוויר קיצוניים, לא תמיד היה מזון בשפע. במהלך המאה ה-19, למשל, היו שנים קשות בהן סבלו התושבים מרעב חמור, אבל היו גם שנים אחרות, שנים של שפע. קבוצת חוקרים מאוניברסיטת אומאו שבשוודיה גילתה שמצב הרעב של השוודים מאותה תקופה, או ליתר דיוק כמות המזון שעמדה לרשותם של הנערים הצעירים, השפיעה מאוחר יותר לא רק על תוחלת החיים שלהם, אלא גם על זו של נכדיהם (Bygren LO, Kaati G, (Edvinsson S ,2001.

אנחנו יודעים שהדברים מורכבים הרבה יותר מדרווין. מדובר במהפכות גדולות מאוד בהבנת האבולוציה יחסית להבנה שאליה הוא הגיע

איור: מושיק גולסט

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
אילוסטרציה: מגזין אפוק
האלמנט הקוונטי: האם התגלה המקום שבו נוצרת התודעה?

רקפת תבור

ד"ר ניקולס נורוויץ, מומחה למטבוליזם מבית הספר לרפואה באוניברסיטת הרווארד
המדען שאכל 24 ביצים ביום ונלחם בכולסטרול עם עוגיות אוראו

מאיה מזרחי

איור אילוסטרציה: מגזין אפוק
המנגנון הפיזיולוגי שמסייע בקבלת החלטות תחת לחץ

רקפת תבור

אילוסטרציה
חוקרים הפכו עור של עכבר חי לשקוף באמצעות צבע מאכל

קרן זריהן

איור: מגזין אפוק
הפרדוקס הצרפתי: האם שתייה מתונה של אלכוהול באמת מועילה לבריאות?

רקפת תבור

צילום: Shutterstock
האם להיות קצת שמן יכול להאריך את החיים?

רקפת תבור

שתפו: