כניסה
הרשמה לניוזלטר

האם שומן תמיד מסוכן לנו? כמה ביצים כדאי לאכול כל יום? ולמה רבים ממחקרי התזונה נותנים לנו תשובות מבלבלות כל כך

רקפת תבור | 13 באוגוסט 2018 | מדע וטכנולוגיה | 5 דק׳

מה (לכל הרוחות) בריא לאכול

אם יש משהו עקבי מאוד במחקרי תזונה המתפרסמים חדשות לבקרים, הוא יכולתם לסתור מסקנות שהציגו מחקרים קודמים באותו נושא. אם פעם, למשל, הייתה המלצה לאכול פירות, היום חוקרים מזהירים שלא נצרוך אותם כמיץ סחוט המכיל כמה פירות יחד, כיוון שריכוז הסוכרים הגבוה אינו בריא לנו; אם בעבר נחשבו ביצים כתחליף מצוין לבשר או לעוף, היום מתברר שיש בחלמון לא מעט כולסטרול – בביצה ממוצעת יש 186 מ"ג כולסטרול – בערך 62% מצריכת הכולסטרול היומית המומלצת. לכן מרבית החוקרים היום ממליצים לא לצרוך יותר משתי ביצים ביום.

רכיבים שאצל חלקנו גורמים לעלייה חדה ברמות הסוכר בגוף, עשויים אצל אחרים להוביל לעלייה קלה ולהשפעות אחרות

חוקרים נאלצו לשכתב מחקר מוביל על דיאטה ים תיכונית בשל כשלים חמורים בעריכת המחקר | Pixabay

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
אילוסטרציה: מגזין אפוק
האלמנט הקוונטי: האם התגלה המקום שבו נוצרת התודעה?

רקפת תבור

ד"ר ניקולס נורוויץ, מומחה למטבוליזם מבית הספר לרפואה באוניברסיטת הרווארד
המדען שאכל 24 ביצים ביום ונלחם בכולסטרול עם עוגיות אוראו

מאיה מזרחי

איור אילוסטרציה: מגזין אפוק
המנגנון הפיזיולוגי שמסייע בקבלת החלטות תחת לחץ

רקפת תבור

אילוסטרציה
חוקרים הפכו עור של עכבר חי לשקוף באמצעות צבע מאכל

קרן זריהן

איור: מגזין אפוק
הפרדוקס הצרפתי: האם שתייה מתונה של אלכוהול באמת מועילה לבריאות?

רקפת תבור

צילום: Shutterstock
האם להיות קצת שמן יכול להאריך את החיים?

רקפת תבור

שתפו: