כניסה
הרשמה לניוזלטר

פרופ׳ ג׳רלד פולק מאוניברסיטת וושינגטון גילה שהמים בתאי הגוף שלנו מסוגלים להמיר את אור השמש לאנרגיה חשמלית המשמשת את התאים שלנו. אבל כמו מדענים קודמים שהציגו מחקרים בנושא, לכנסים מדעיים הוא לא מוזמן להרצות

רקפת תבור | 20 בנובמבר 2014 | מדע וטכנולוגיה | 7 דק׳

המדען שמעז לדבר על מצב הצבירה הרביעי של המים

״אני זוכר שכתלמיד מחקר הפרופסור שלי אמר לי: ׳אתה יכול לעשות כל דבר עם החיים שלך, כל מה שאתה רוצה, אבל אל תחקור מים׳. זה היה ממש מוזר שהוא אמר לי את זה״, מספר פרופ׳ ג׳רלד פולק (Gerald Pollack) מאוניברסיטת וושינגטון שבסיאטל בריאיון לאפוק טיימס. היום הוא כבר מבין ממה הזהיר אותו הפרופסור.

את רוב הרעיונות המפתיעים שלו על מים, ועל המאפיינים החריגים שלהם, הוא לא המציא בעצמו. הוא מתבסס על שנים רבות של מחקרים קודמים שלא כל כך שמענו עליהם. למעשה, הוא מספר שלאורך הקריירה המדעית שלו הוא נתקל בחוקרים רבים שהגיעו לתובנות דומות לאלו שלו לגבי מים, אך לא העזו לפרסם אותן. ״חוקרים רבים עם רעיונות מעניינים שומרים על זה בשקט. לפעמים בפרישה הם מתחילים לדבר על מה שהם באמת חושבים. לכן רבים מהממצאים שהתגלו בתחומים מדעיים רבים פשוט מודחקים״.

בין היתר הבין פולק שלמים, וכנראה לחומרים נוספים כמו למשל לאלכוהול, יש מצב צבירה רביעי, מעבר למוצק, לנוזל ולגז שאנחנו מכירים. הוא מסביר שכבר שנים רבות ידוע שכשנוזלים קרובים למשטח מוצק של חומר אחר, הם מתנהגים אחרת מהנוזלים המוכרים לנו - הם צמיגיים הרבה יותר מתמיד. פרופ׳ פולק מסביר שבמצב הצבירה הרביעי הזה, המולקולות של המים מסתדרות ביניהן בסדר חדש שלא הכרנו.

פרופ׳ ג׳רלד פולק

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
אילוסטרציה: מגזין אפוק
האלמנט הקוונטי: האם התגלה המקום שבו נוצרת התודעה?

רקפת תבור

ד"ר ניקולס נורוויץ, מומחה למטבוליזם מבית הספר לרפואה באוניברסיטת הרווארד
המדען שאכל 24 ביצים ביום ונלחם בכולסטרול עם עוגיות אוראו

מאיה מזרחי

איור אילוסטרציה: מגזין אפוק
המנגנון הפיזיולוגי שמסייע בקבלת החלטות תחת לחץ

רקפת תבור

אילוסטרציה
חוקרים הפכו עור של עכבר חי לשקוף באמצעות צבע מאכל

קרן זריהן

איור: מגזין אפוק
הפרדוקס הצרפתי: האם שתייה מתונה של אלכוהול באמת מועילה לבריאות?

רקפת תבור

צילום: Shutterstock
האם להיות קצת שמן יכול להאריך את החיים?

רקפת תבור

שתפו: