כניסה
הרשמה לניוזלטר

איך לבנות הרגלים חדשים ולהגיע לתוצאות יוצאות דופן

11 בספטמבר 2019 | פסיכולוגיה | 14 דק׳

דינה גורדון, איל לוינטר

חוק ה-1%: הכירו את אסטרטגיית "צבירת הרווחים השוליים"

גורלו של ענף רכיבת האופניים הבריטי השתנה ביום בהיר אחד, ב-2003. הארגון הלאומי, שהיה אחראי לרכיבת האופניים המקצועית בבריטניה, מינה את דייב בריילספורד (Dave Brailsford) למנהל החדש. עד אז רוכבי אופניים מקצועיים בבריטניה "סחבו" על גבם בערך 100 שנים של ביצועים בינוניים. 1908 הייתה השנה האחרונה שבה זכו רוכבים בריטים במדליית זהב במשחקי האולימפיאדה, ובמשך 110 שנה אף רוכב בריטי לא זכה ב"טור דה פראנס". למעשה, ביצועיהם של הרוכבים הבריטים היו גרועים כל כך, עד שאחד מיצרני האופניים באירופה סירב למכור לקבוצה אופניים מחשש שזה יפגע במכירותיו אם מקצוענים אחרים יראו שהבריטים משתמשים במותג שלו.

בריילספורד היה התקווה החדשה של הבריטים. מה היה שונה בו לעומת מאמנים אחרים? המחויבות הבלתי פוסקת שלו לאסטרטגיה שקרא לה "צבירת רווחים שוליים". הפילוסופיה שלו הייתה לחפש דברים שוליים זעירים שניתן לשפר בכל דבר שאנו עושים. "העיקרון כולו מגיע מהרעיון שאם אתה מפרק לגורמים כל דבר שאתה יכול לחשוב עליו, כולל רכיבת אופניים, ואז משפר בנפרד כל גורם רק באחוז אחד, השיפור יהיה משמעותי כשתחבר את הכול בחזרה", טען בריילספורד בריאיון לבי-בי-סי.

רוכב האופניים הבריטי כריס הוי חוגג את זכייתו במדליית זהב במשחקים האולימפיים של 2012 בלונדון | תמונה: Leon Neal/AFP/GettyImages

שתפו: