כניסה
הרשמה לניוזלטר

נראה כי לכולם ברור שלגליזציה של קנאביס היא רק עניין של זמן. אחרי שהנושא חדר למיינסטרים…

מאיה מזרחי | 8 ביולי 2019 | מחשבות | 3 דק׳

הבעיה עם לגליזציה של קנאביס

נראה כי לכולם ברור שלגליזציה של קנאביס היא רק עניין של זמן. אחרי שהנושא חדר למיינסטרים בתעמולת הבחירות האחרונה, הוא המשיך לשעוט קדימה כמו קטר שלא ניתן לעצירה. פרסומי ענק בעיתונות סירבו להוריד את הנושא מסדר היום; כנסי לגליזציה והשקעות דחפו את התעשייה המקומית קדימה; ואפילו האקדמיה ללשון המציאה מילה חדשה ללגליזציה: "התרה".

אבל בתוך כל הדיון של בעד ונגד יש דבר אחד בסיסי שלא נבדק מספיק וכמעט נשכח – האם יש השפעות פסיכיאטריות שליליות לשימוש בסם. כנס "קנאביס – סיכויים וסיכונים" שארגנה בחודש מאי המחלקה לפסיכיאטריה במרכז הרפואי הדסה ענה על כך.

אבל לפני שנצלול למסקנות הכנס, קצת רקע: כ-30 אלף איש בישראל צורכים כיום קנאביס המכונה "קנאביס רפואי", שניתן להם בהיתר עקב כאב כרוני או פוסט-טראומה שממנו הם סובלים. לצדם יש אלו הצורכים את הסם להנאתם, מה שמכונה "לצרכי פנאי". לפי סקר שנערך ברשות למלחמה בסמים, כ-27 אחוז מאוכלוסיית ישראל השתמשה בקנאביס ל"כיף" שלה לפחות פעם בחודש, בין 2009 ל-2016. בקנאביס קיימים שני מרכיבים עיקריים: THC – מרכיב החשוד כי הוא יוצר השפעות פסיכוטיות; ו-CBD – מרכיב שאינו חשוד ביצירת השפעות פסיכוטיות אלא בעל השפעות רפואיות.

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
הדרך הארוכה אל תוך עצמנו
הדרך הארוכה אל תוך עצמנו – והתרבות שמונעת מאיתנו ללכת בה | דעה

ד"ר משה רט

מסכי המסחר בוול סטריט, 17 בספטמבר 2025
מדוע צריך להיזהר מהגאות המלאכותית בשוק ההון | דעה

גלעד סלונים

היצר הרע הוא מעין רוח רעה הנכנסת באדם ומשבשת את שיקול דעתו
זה הילד הרע, לא אני | דעה

ד"ר משה רט

עיקרון האפקט הכפול – מה אתם הייתם עושים?
עיקרון האפקט הכפול – מה אתם הייתם עושים?

עידו פוקס

אילוסטרציה: מגזין אפוק
על הדחף האנושי לדעת – גם כשזה כואב

ישראל נמדר

מי אני לפני הכול?
מי אני לפני הכול?

ד"ר משה רט

שתפו: