כניסה
הרשמה לניוזלטר

הדיון החל הבוקר על רקע תמיכת היועמ"שית בעתירות לפיטורי השר לביטחון לאומי. בן גביר אמר לפני הדיון: "הניסיון להתערב במינוי שר, בסמכויות שלו, זה הדבר מסוכן. זה דבר מסוכן לדמוקרטיה"

אורן שלום | 15 באפריל 2026 | חדשות | 1 דק׳

בהרכב מורחב של תשעה שופטים: בג"ץ דן בהדחת השר בן גביר

הבוקר החל בבג"ץ, בהרכב של תשעה שופטים, הדיון בעתירות שהוגשו וקוראות לפיטורי השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר. לטענת העותרות, ההדחה מתבקשת בשל התערבות פסולה של בן גביר בעבודת המשטרה.

היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה, תומכת בעמדה זו וסבורה כי התנהלותו של בן גביר פוגעת בעצמאות המשטרה ומביאה לפגיעה ממשית בערכי יסוד דמוקרטיים.

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, אמר בהצהרה לפני הדיון: "אני לא דוגמן של הפרקליטות, אני לא עציץ, אני שר שנבחרתי כדי למשול. ככה צריך [...] הסיבה היחידה שאנחנו נמצאים כאן היום כי עמדתי במילה לבוחרים שלי. הבטחתי מדיניות, הבטחתי משילות. הבטחתי שאני אשלוט במשרד שלי. זה בדיוק מה שעשיתי ומה שהיועצת המשפטית המפוטרת לא סובלת".

שופטי בג"ץ במהלך הדיון היום

שופטי בג"ץ במהלך הדיון היום | צילום מסך

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
בניין הניו יורק טיימס, 17 בדצמבר 2024
ישראל תתבע את עיתון הניו יורק טיימס

אורן שלום

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, במהלך פגישתו עם נשיא סין, שי ג'ין-פינג, 14 במאי 2026
הבית הלבן לאחר פגישת טראמפ-שי: "שתי המדינות הסכימו שלאיראן לעולם לא יוכל להיות נשק גרעיני"

דורון פסקין

שר הביטחון, ישראל כ"ץ
שר הביטחון: "עלינו להשלים את יעדי המערכה באופן שיבטיח שאיראן לא תשוב להיות איום על קיומה של ישראל ועל ארה"ב"

אורן שלום

כוחות הצלה בבניין מגורים שנפגע בתקיפה הרוסית על קייב היום
רוסיה שיגרה מאות כטב"מים וטילים לעבר אוקראינה

דורון פסקין

יו"ר הפרלמנט הלבנוני, נביה ברי,14 ביוני 2023
יו"ר הפרלמנט הלבנוני: ללא הפסקת אש אמיתית, המשא ומתן עם ישראל ייהרס

דורון פסקין

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן, 17 בפברואר 2026
טורקיה מציגה קפיצה אסטרטגית – טיל בין יבשתי שמעצים את שאיפתה למעמד מעצמתי

יוני בן מנחם

שתפו: