כניסה
הרשמה לניוזלטר

בהערכת מצב שקיים אמר כ"ץ כי צה"ל הורס את תשתיות הטרור שהוקמו ואת "הבתים בכפרי המגע הלבנונים סמוכי הגבול, המשמשים כמוצבי טרור". לדבריו, מאות אלפי תושבי דרום לבנון שפונו לא ישובו לבתיהם "עד להבטחת ביטחון תושבי הצפון"

אורן שלום | 24 במרץ 2026 | חדשות | 1 דק׳

שר הביטחון כ"ץ: "צה"ל ישלוט במרחב הביטחוני עד לליטני"

שר הביטחון, ישראל כ"ץ, קיים הבוקר הערכת מצב בבור בקריה יחד עם הרמטכ"ל, רב-אלוף אייל זמיר ובכירים נוספים. במהלך הערכת המצב התייחס כ"ץ ללחימה ולפעילות צה"ל מול חיזבאללה.

"חיזבאללה עשה טעות קשה כשתקף את ישראל, ככלי שרת של משטר הטרור האיראני, והוא משלם וישלם מחיר כבד. צה"ל ממשיך וימשיך לפעול בלבנון במלוא העוצמה מול מחבלי החיזבאללה ומול משגרי הטילים. ממשלת לבנון התחייבה לפרק את החיזבאללה מנשקו בדרום לבנון ובכל רחבי לבנון ולא עשתה כלום", אמר כ"ץ.

הוא ציין כי "צה"ל מתמרן לתוך שטח לבנון לתפיסת קו הגנה קדמי, מחסל מחבלי חיזבאללה והורס את תשתיות הטרור שהוקמו שם, ואת הבתים בכפרי המגע הלבנונים סמוכי הגבול, המשמשים כמוצבי טרור לכל דבר, וזאת בהתאם למודל רפיח ובית חאנון בעזה - כדי לייצר מרחב הגנה ולהרחיק את האיום מעל היישובים".

שר הביטחון, ישראל כ"ץ, בהערכת מצב עם הרמטכ"ל בקריה, 24 במרץ 2026

שר הביטחון, ישראל כ"ץ, בהערכת מצב עם הרמטכ"ל בקריה, 24 במרץ 2026 | צילום: דובר צה"ל

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
כוחות הביטחון הסורים, 23 בינואר 2026
דיווח: הרוגים ופצועים בקרב כוחות הביטחון הסורים במבצע נגד דאע"ש סמוך לדמשק

דורון פסקין

נשיא אוקראינה, וולודימיר זלנסקי, נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין
לילה של מתקפות הדדיות: רוסיה טוענת שיירטה 808 כטב"מים; אוקראינה דיווחה על יותר מ-200 כטב"מים ששוגרו לעברה

דורון פסקין

נמל התעופה המלך פהד
סעודיה הודיעה כי שני בני אדם נהרגו במתקפה על שדה תעופה במדינה

דורון פסקין

אוניות עוגנות מול חופי בנדר עבאס שבמצר הורמוז, 18 ביוני 2026
איראן טוענת שפגעה בשבע אוניות במפרץ ומאיימת לתקוף בסיסים אמריקניים באזור

דורון פסקין

תיעוד מההרס בשוק אמייט לאחר התקיפה
לפחות 153 הרוגים בתקיפת כטב"מים בשוק בגבול סודאן ודרום סודאן

דורון פסקין

תלמידים, מורים ועובדי ציבור מפגינים ביוון, 21 באוקטובר 2026
גל המחאות מגיע גם ליוון: אלפים הפגינו נגד יוקר המחיה והמשבר בחינוך

דורון פסקין

שתפו: