כניסה
הרשמה לניוזלטר

נשיא ארה"ב פרסם הצהרה מוקלטת בה התייחס למבצע: "נשמיד את מערך הטילים שלהם ונחריב את תעשיית הטילים עד היסוד". הוא פנה לכוחות הביטחון האיראניים: "עליכם להניח את נשקכם ולקבל חסינות מלאה, או לחלופין לעמוד בפני מוות ודאי"

אורן שלום | 28 בפברואר 2026 | חדשות | 3 דק׳

טראמפ לעם האיראני: "כאשר נסיים, השתלטו על ממשלתכם; זו תהיה כנראה ההזדמנות היחידה שלכם לדורות"

לאחר שארה"ב וישראל פתחו הבוקר במתקפת פתע נגד איראן, פרסם נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, הצהרה מוקלטת שבה הודיע כי צבא ארה"ב החל במבצעי לחימה רחבי היקף במדינה.

לדבריו, "מטרתנו היא להגן על העם האמריקני באמצעות סיכול איומים מיידיים מצד המשטר האיראני, קבוצה אכזרית ומסוכנת. פעילותו המאיימת מסכנת ישירות את ארה"ב, את חיילינו, את בסיסינו מעבר לים ואת בעלי בריתנו ברחבי העולם. במשך 47 שנים קרא המשטר האיראני 'מוות לאמריקה' וניהל מסע מתמשך של שפיכות דמים ורצח המוני נגד ארה"ב, חיילינו ואזרחים חפים מפשע במדינות רבות". טראמפ הוסיף: "לא נסבול זאת עוד".

עוד ציין כי "איראן היא נותנת החסות המרכזית לטרור בעולם, ורק לאחרונה הרגה עשרות אלפים מאזרחיה במהלך מחאות ברחובות. מדיניות ארה"ב הייתה מאז ומתמיד, ובמיוחד בממשלי, שהמשטר הטרוריסטי הזה לעולם לא יחזיק בנשק גרעיני. אומר זאת שוב: לעולם לא יהיה להם נשק גרעיני. לכן, במבצע 'פטיש חצות' ביוני האחרון השמדנו את תוכנית הגרעין של המשטר בפורדו, נתנז ואיספהאן".

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, 28 בפברואר 2026

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, 28 בפברואר 2026 | צילום מסך

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, וראש הממשלה, בנימין נתניהו, 7 באפריל 2025
"שאגת הארי" – המהלך של ישראל וארה"ב לשינוי המציאות האזורית

יוני בן מנחם

שימוש לפי סעיף 27א'
דיווח: שר ההגנה האיראני ומפקד משמרות המהפכה חוסלו

צוות מגזין אפוק

שגרירות ארה״ב בתל אביב
בצל המתיחות עם איראן: ארה"ב מאשרת לעובדי ממשל לא חיוניים לצאת מישראל

דורון פסקין

נשיא ארה״ב דונלד טראמפ והשליח האמריקני למזרח התיכון, סטיב ויטקוף, 7 בספטמבר 2026
בירושלים מעריכים: למרות ההצהרות האופטימיות של איראן, הפערים במשא ומתן עדיין גדולים

יוני בן מנחם

כוחות צבא פקיסטן על גבול אפגניסטן
הסלמה בין פקיסטן לאפגניסטן – דיווחים על מאות נפגעים הלילה

דורון פסקין

שר החוץ של איראן, עבאס עראקצ'י,17 בפברואר 2026
שר החוץ האיראני: "השיחות מול ארה"ב נכנסו לדיונים רציניים ועמוקים יותר"

דורון פסקין

שתפו: