כניסה
הרשמה לניוזלטר

נשיא ארה"ב פרסם הצהרה מוקלטת בה התייחס למבצע: "נשמיד את מערך הטילים שלהם ונחריב את תעשיית הטילים עד היסוד". הוא פנה לכוחות הביטחון האיראניים: "עליכם להניח את נשקכם ולקבל חסינות מלאה, או לחלופין לעמוד בפני מוות ודאי"

אורן שלום | 28 בפברואר 2026 | חדשות | 3 דק׳

טראמפ לעם האיראני: "כאשר נסיים, השתלטו על ממשלתכם; זו תהיה כנראה ההזדמנות היחידה שלכם לדורות"

לאחר שארה"ב וישראל פתחו הבוקר במתקפת פתע נגד איראן, פרסם נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, הצהרה מוקלטת שבה הודיע כי צבא ארה"ב החל במבצעי לחימה רחבי היקף במדינה.

לדבריו, "מטרתנו היא להגן על העם האמריקני באמצעות סיכול איומים מיידיים מצד המשטר האיראני, קבוצה אכזרית ומסוכנת. פעילותו המאיימת מסכנת ישירות את ארה"ב, את חיילינו, את בסיסינו מעבר לים ואת בעלי בריתנו ברחבי העולם. במשך 47 שנים קרא המשטר האיראני 'מוות לאמריקה' וניהל מסע מתמשך של שפיכות דמים ורצח המוני נגד ארה"ב, חיילינו ואזרחים חפים מפשע במדינות רבות". טראמפ הוסיף: "לא נסבול זאת עוד".

עוד ציין כי "איראן היא נותנת החסות המרכזית לטרור בעולם, ורק לאחרונה הרגה עשרות אלפים מאזרחיה במהלך מחאות ברחובות. מדיניות ארה"ב הייתה מאז ומתמיד, ובמיוחד בממשלי, שהמשטר הטרוריסטי הזה לעולם לא יחזיק בנשק גרעיני. אומר זאת שוב: לעולם לא יהיה להם נשק גרעיני. לכן, במבצע 'פטיש חצות' ביוני האחרון השמדנו את תוכנית הגרעין של המשטר בפורדו, נתנז ואיספהאן".

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, 28 בפברואר 2026

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, 28 בפברואר 2026 | צילום מסך

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
כוחות חות'ים בצנעא, 8 באפריל 2026
דיווחים: החות'ים השתלטו על אי אסטרטגי בלב מצר באב אל-מנדב

צוות מגזין אפוק

מפקד חטיבת חאן יונס בזרוע הצבאית של חמאס, מחמד יאזורי, שחוסל
חוסל מפקד חטיבת חאן יונס בזרוע הצבאית של חמאס

אורן שלום

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לצד הרמטכ"ל, רא"ל אייל זמיר, ושר הביטחון, ישראל כ"ץ
לאחר השמדת רכס עלי טאהר בלבנון: היערכות בישראל מפני אפשרות של תגובה איראנית

יוני בן מנחם

יו"ר סבא"א, רפאל גרוסי, 22 בדצמבר 2025
סבא"א מזהה פעילות איראנית באתר "הר פיקאקס", אך אינה יודעת מה מתבצע בפנים

דורון פסקין

נשיא איחוד האמירויות, שייח׳ מוחמד בן זאיד, נשיא אלג'יריה, עבד אל-מג'יד תבון
מה עומד מאחורי החלטת אלג'יריה על ניתוק יחסיה עם איחוד האמירויות?

דורון פסקין

חות׳ים במהלך צעדה בצנעא, 10 בספטמבר 2026
החות'ים פרצו את קווי ההגנה של העיר האסטרטגית אל-מוח'א; מתקרבים למצר באב אל-מנדב

דורון פסקין

שתפו: