כניסה
הרשמה לניוזלטר

בכלי תקשורת ערביים וברשתות נטען כי כוחות צה"ל פעלו הלילה בעומק ג'באליה בצפון הרצועה, וביצעו עבודות הנדסיות להרחבת השטח שבשליטה ישראלית. עוד דווח כי בימים האחרונים נעשו פעולות דומות גם במרכז ובדרום הרצועה

דורון פסקין | 22 בדצמבר 2025 | חדשות | 2 דק׳

דיווחים ערביים: ישראל פועלת להרחבת הקו הצהוב ברצועת עזה

בדיווחים בכלי תקשורת ערביים וברשתות החברתיות נטען כי כוחות צה"ל פעלו הלילה בעומק מחנה הפליטים ג'באליה שבצפון רצועת עזה, תוך ירי וחיפוי אש. על פי הדיווחים, הכוחות ביצעו עבודות הנדסיות שמטרתן הרחבת "הקו הצהוב" – קו התיחום שמסמן בפועל את גבול אזור השליטה של צה"ל והאיסור על כניסת פלסטינים בחלקים שונים של הרצועה.

בכתבות שפורסמו באתרי חדשות ערביים, ובהם אתר החדשות האמירותי "ארם ניוז", נטען כי מדובר במהלך "מפתיע" שהחל בשעות הערב, וכי במקביל לירי בוצעו עבודות חישוף באמצעות דחפורים באזורים המזרחיים של המחנה. עוד דווח על התקדמות באזור "אל-הוג'א" שמצפון לג'באליה, תחת חיפוי של הפגזות.

במקביל, הבלוגר הפלסטיני אשרף רמדאן דיווח הלילה בערוץ הטלגרם שלו כי "הצבא הציוני חודר לעומק מחנה הפליטים ג'באליה ומעביר בטונדות צהובות לאורך שלושה צירים". לדבריו, הציר הראשון הוא באזור א-תרנס, בסמוך לתחנת תמראז; הציר השני משתרע מתחילת שכונת אל-חאווג'ה ועד סלון א-שעראווי; וציר נוסף כולל העברת בטונדות מכיכר זאיד לרחוב חבוב. רמדאן טען כי הפלישה מלווה בירי ארטילרי, וכי המחנה "הפך לאזור מלחמה חד-צדדי". עוד ציין כי מתבצעות עבודות חפירה באמצעות דחפורים סמוך ל"קו הירוק", גם כן תחת חיפוי אש.

כוחות צה"ל בגבול רצועת עזה, 17 בספטמבר 2025

כוחות צה"ל בגבול רצועת עזה, 17 בספטמבר 2025 | צילום: Amir Levy/Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
המנהיג העליון החדש של איראן, מוג'תבא ח'מינאי
בכיר איראני טוען: "מוג'תבא ח'מינאי נמצא בבריאות מלאה"

דורון פסקין

נשיא אוקראינה, וולודימיר זלנסקי, נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין
רוסיה טוענת כי אוקראינה הפרה את הפסקת האש

דורון פסקין

יו''ר מפלגת רפורמה לבריטניה, נייג'ל פרג', 8 במאי 2026
הבחירות המקומיות בבריטניה – מכה קשה ללייבור; הצלחה למפלגה של נייג'ל פרג'

דורון פסקין

מזכיר המדינה האמריקאי מרקו רוביו, נשיא ארה״ב דונלד טראמפ ושר ההגנה פיט הגסת' בבית הלבן, וושינגטון די.סי., 26 במרץ 2026.
המגעים בין ארה"ב לאיראן נמשכים; גורמים מדיניים מעריכים: הפערים עדיין גדולים

יוני בן מנחם

כוחות ארה"ב בסמוך למצר הורמוז, 20 באפריל 2026
חילופי אש הלילה במצר הורמוז; איראן וארה"ב מציגות גרסאות שונות

דורון פסקין

ספינת התיירים MV Hondius, בה אירעה התפרצות ההנטה-וירוס, 3 במאי 2026
התפרצות של הנטה-וירוס התגלתה על ספינת תיירים שיצאה מארגנטינה

דורון פסקין

שתפו: