כניסה
הרשמה לניוזלטר

הוצאת העסקה לפועל תלויה כעת באישור הקונגרס שיוכל להגיש הסתייגויות בתוך 30 יום. שר החוץ של טייוואן הביע שביעות רצון מאסטרטגיית הביטחון הלאומית החדשה של ארה"ב המחזקת את היכולות הצבאיות של ארצו "להרתיע סכסוכים במצרי טייוואן"

דורון פסקין | 18 בדצמבר 2025 | חדשות | 2 דק׳

ארה"ב וטייוואן סיכמו על עסקת נשק בשווי של כ-11 מיליארד דולר; סין תקפה: "הפרה חמורה של עיקרון סין האחת"

ממשלת טייוואן הודיעה הלילה כי קיבלה מארה"ב הודעה רשמית על חבילת מכירות נשק חדשה, הכוללת שמונה עסקאות נפרדות בהיקף מוערך של כ-11 מיליארד דולר.

לפי משרד החוץ הטייוואני, הממשל האמריקני עדכן את הקונגרס בהחלטה, והחבילה כוללת בין היתר מערכות רקטיות, תותחים מתנייעים וחימושים נגד טנקים.

במקביל, פרסמה אתמול הסוכנות האמריקנית לשיתוף פעולה ביטחוני (DSCA) שורת הודעות רשמיות, שבהן צוין כי מדובר ב"מכירה אפשרית", לאחר שהועבר לקונגרס האישור הנדרש לפתיחת ההליך. בהודעות הודגש כי הסכומים שפורסמו מהווים "הערכת גג", וכי העלות בפועל עשויה להיות נמוכה יותר – בהתאם לדרישות הסופיות, לתקצוב ולחתימת ההסכמים.

ספינות חיל הים של טייוואן במהלך אימון, 31 בינואר 2024

ספינת חיל הים של טייוואן במהלך אימון, 31 בינואר 2024 | צילום: SAM YEH/AFP via Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, 30 בינואר 2026
טראמפ: "ח'מינאי צריך להיות מאוד מודאג"

דורון פסקין

שגריר ארה"ב לשעבר לענייני חופש דת בין-לאומי, סם בראונבק, 2 בפברואר 2026
שגריר ארה"ב לשעבר לענייני חופש דת: קצירת האיברים שמבצעת המפלגה הקומוניסטית בסין "מערערת את הלגיטימיות של המשטר"

אורן שלום

סיף אל-אסלאם קדאפי
בנו של קדאפי חוסל בלוב; מדוע זה מעניין את אירופה?

דורון פסקין

השליח האמריקני, סטיב ויטקוף; שר החוץ האיראני, עבאס עראקצ'י
ויטקוף ועראקצ'י צפויים להיפגש; בישראל עוקבים בדריכות

יוני בן מנחם

חיילי צה"ל פועלים ברצועת עזה, 30 באוקטובר 2025
קצין במילואים נפצע קשה מירי מחבלים ברצועת עזה

צוות מגזין אפוק

ראש ממשלת ספרד, פדרון סנצ'ס, 18 בספטמבר 2025
ממשלת ספרד מקדמת תוכנית שתעניק מעמד חוקי לכחצי מיליון מהגרים

דורון פסקין

שתפו: