כניסה
הרשמה לניוזלטר

תא"ל (במיל') ד"ר דני גולד אמר כי המערכת, "שצפויה לשנות את חוקי המשחק של שדה הקרב, מוכנה להימסר לצה״ל עם השלמת הפיתוח וסדרת הניסויים שהוכיחו את יכולותיה". במקביל, ראש מחקר ופיתוח במפא״ת, תא״ל בני אמינוב הצהיר: "אתגר הרחפנים בגבולות בדרך לפתרון"

אורן שלום | 1 בדצמבר 2025 | חדשות | 1 דק׳

ראש מפא"ת במשרד הביטחון: "פיתוח מערכת הלייזר אור איתן הושלם. אנו נערכים למסור יכולת ראשונה לצה"ל בסוף החודש"

תא"ל (מיל') ד"ר דני גולד, ראש מפא"ת (המנהל למחקר ופיתוח אמצעי לחימה ותשתית טכנולוגית), אמר הבוקר בכנס של משרד הביטחון המתמקד בחדשנות טכנולוגית לאור לקחי מלחמה: "מערכת הלייזר 'אור איתן', שצפויה לשנות את חוקי המשחק של שדה הקרב, מוכנה להימסר לצה״ל עם השלמת הפיתוח וסדרת הניסויים שהוכיחו את יכולות המערכת. אנו נערכים למסור יכולות ראשונות לצה״ל ב-30 בדצמבר 2025. במקביל אנו עובדים כבר על הדורות הבאים".

לדבריו, "בתחום הדיפנסטק המשחק השתנה - סטארטאפים מתחרים היום 'ראש בראש' עם החברות הגדולות וזוכים. רק לאחרונה מספר סטארטאפים שהתחברו, התחרו מול כל התעשיות הגדולות במכרז של מפא"ת, ונבחרו לספק לצה"ל מערך רחפנים תוקפים".

מערכת הלייזר "אור איתן"

מערכת הלייזר "אור איתן" | צילום מסך מתוך הסרטון של חברת רפאל

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
בניין הקרמלין במוסקבה, 2 בדצמבר 2025
מדוע רובל חזק מדאיג את הקרמלין? | פרשנות

דורון פסקין

בית הדין הפלילי הבין-לאומי (ICC) בהאג, 8 במרץ 2024
ארה"ב הטילה סנקציות על שופטים בבית הדין הפלילי הבין-לאומי בהאג

דורון פסקין

סכר אל-נהדה, 9 בספטמבר 2025
המתיחות בין מצרים לאתיופיה מחריפה על רקע המחלוקת סביב סכר אל-נהדה שהקימה אתיופיה

יוני בן מנחם

ספינות חיל הים של טייוואן במהלך אימון, 31 בינואר 2024
ארה"ב וטייוואן סיכמו על עסקת נשק בשווי של כ-11 מיליארד דולר; סין תקפה: "הפרה חמורה של עיקרון סין האחת"

דורון פסקין

תמונה שפורסמה בלבנון ויוחסה לתקיפה הישראלית היום
צה"ל תקף במספר אזורים בלבנון, כולל בעומק המדינה

צוות מגזין אפוק

שר החוץ גדעון סער, שר החוץ של יוון יורגוס יראפטריטיס ושר החוץ של קפריסין קונסטנטינוס קומבוס, 13 במרץ 2025
דיווח: ביוון בוחנים הקמת "כוח תגובה מהירה" משותף עם ישראל וקפריסין

דורון פסקין

שתפו: