כניסה
הרשמה לניוזלטר

שר החוץ הלבנוני: "מה שחשוב לנו יותר מלחם ומים הוא הריבונות שלנו ויכולת קבלת ההחלטות העצמאית – הרחק מסיסמאות שהרסו את ארצנו וממשיכות לדחוף אותנו אל עבר החורבן"

דורון פסקין | 27 בנובמבר 2025 | חדשות | 2 דק׳

מתיחות בין לבנון לאיראן לאחר שיועצו של ח'מינאי טען כי "חיזבאללה חשוב ללבנון יותר מלחם ומים"

ביממה האחרונה נרשמה מתיחות גלויה בין ביירות לטהראן, בעקבות התבטאות חריגה של בכיר במשטר האיראני שעוררה זעם בקרב הנהגת לבנון.

הסערה פרצה לאחר ריאיון שהעניק עלי אכבר ולייאתי, יועצו הבכיר למדיניות חוץ של המנהיג העליון של איראן, עלי ח'מינאי, לסוכנות הידיעות האיראנית "תסנים". במסגרת דבריו התייחס ולייאתי ללחצים הפנימיים והבין-לאומיים בלבנון לפירוק חיזבאללה מנשקו, וטען כי הארגון חיוני יותר ללבנונים מאשר צרכים בסיסיים.

ולייאתי דחה את הקריאות ליישום החלטה 1701 ולפירוק חיזבאללה, והציג את הארגון כמגן הבלעדי של לבנון. "נוכח רצונה של ישראל להרוג ולבזוז אדמות אחרות כיום, קיומו של חיזבאללה חיוני ללבנון יותר מלחם ומים", הצהיר. עוד הוסיף כי "המשטר הציוני אינו מחויב להתחייבויותיו במסגרת הסכם הפסקת האש", וכי "התיאבון של ישראל ל'טבח וביזה' הופך את חיזבאללה להכרח מוחלט".

יועצו הבכיר למדיניות חוץ של ח'מינאי, עלי אכבר ולייאתי

יועצו הבכיר למדיניות חוץ של ח'מינאי, עלי אכבר ולייאתי | צילום: Hamed Malekpour/CC BY 4.0 Deed

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
המנהיג העליון החדש של איראן, מוג'תבא ח'מינאי
בכיר איראני טוען: "מוג'תבא ח'מינאי נמצא בבריאות מלאה"

דורון פסקין

נשיא אוקראינה, וולודימיר זלנסקי, נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין
רוסיה טוענת כי אוקראינה הפרה את הפסקת האש

דורון פסקין

יו''ר מפלגת רפורמה לבריטניה, נייג'ל פרג', 8 במאי 2026
הבחירות המקומיות בבריטניה – מכה קשה ללייבור; הצלחה למפלגה של נייג'ל פרג'

דורון פסקין

מזכיר המדינה האמריקאי מרקו רוביו, נשיא ארה״ב דונלד טראמפ ושר ההגנה פיט הגסת' בבית הלבן, וושינגטון די.סי., 26 במרץ 2026.
המגעים בין ארה"ב לאיראן נמשכים; גורמים מדיניים מעריכים: הפערים עדיין גדולים

יוני בן מנחם

כוחות ארה"ב בסמוך למצר הורמוז, 20 באפריל 2026
חילופי אש הלילה במצר הורמוז; איראן וארה"ב מציגות גרסאות שונות

דורון פסקין

ספינת התיירים MV Hondius, בה אירעה התפרצות ההנטה-וירוס, 3 במאי 2026
התפרצות של הנטה-וירוס התגלתה על ספינת תיירים שיצאה מארגנטינה

דורון פסקין

שתפו: