כניסה
הרשמה לניוזלטר

משרד ההגנה הסורי הודיע כי בניין מגורים במערב הבירה נפגע. גורמים סורים מסרו ל"אל ערבי אלג'דיד" כי "סוג הרקטות ומיקום השיגור מצביעים על כך שהירי כוון ככל הנראה לעבר הארמון הנשיאותי"

דורון פסקין | 15 בנובמבר 2025 | חדשות | 1 דק׳

דיווח: חשד כי שתי קטיושות שנורו הלילה מפרברי דמשק כוונו לארמון הנשיאות

משרד ההגנה הסורי הודיע הלילה כי שתי רקטות קטיושה נורו בליל שישי מפרברי דמשק ופגעו בבניין מגורים בן שלוש קומות בשכונת אל-מזה 86, שבמערב הבירה. על פי ההודעה הרשמית, הירי תואר כ"פעולת תוקפנות בוגדנית". מספר אזרחים נפצעו ונגרם נזק למבנה ולסביבתו.

משרד ההגנה מסר כי נפתחה חקירה משותפת עם משרד הפנים במטרה לאתר את מסלול הרקטות ומקור השיגור. עוד נמסר בהודעה כי "הצבא לא יהסס לרדוף אחר האחראים למעשה הנפשע הזה, ויינקטו צעדים מרתיעים נגד כל מי שיפגע בביטחון הבירה ויערער את יציבותם של אזרחי סוריה".

גורמים סורים עלומי שם, שצוטטו הבוקר באתר אל-ערבי אל-ג'דיד הפרו קטארי, מסרו כי במהלך הלילה איתרו כוחות הביטחון הסוריים אמצעי שיגור מאולתרים בשטח פתוח באזור שכונת כפר סוסה שבפרברי דמשק. על פי ההערכות, יעד הירי היה הארמון הנשיאותי שבשכונת אל-מזה היוקרתית.

ארמון הנשיאות בסוריה

ארמון הנשיאות, סוריה | MAR HAJ KADOUR/AFP via Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
יו"ר הפרלמנט הלבנוני, נביה ברי, 14 ביוני 2023
יו"ר הפרלמנט הלבנוני: "צבא לבנון יישם 90% מהסכם הפסקת האש עם ישראל באזור שמדרום לליטני"

דורון פסקין

כוחות צה״ל במרחב הצהוב, 29 באוקטובר 2025
מצרים מזהירה מפני חלוקתה של רצועת עזה; ארה"ב מנסה להפחית את המתיחות מול ישראל

יוני בן מנחם

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ
טראמפ על ונצואלה: "אנחנו נפתור את זה גם ביבשה. זה יתחיל ביבשה בקרוב מאוד"

דורון פסקין

נשיא סוריה, אחמד א-שרע וראש הממשלה, בנימין נתניהו
ארה"ב מתקשה לקדם הסכם בין סוריה לישראל; ירושלים ודמשק מאשימות זו את זו

יוני בן מנחם

נשיא אוקראינה, וולודימיר זלנסקי, נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין
זלנסקי מאותת על נכונות לקיום בחירות; במוסקבה תקפו: הבחירות יהפכו ל"תיאטרון בובות"

דורון פסקין

ההצפות בארץ
הצפות באזורים שונים ברחבי הארץ בעקבות הגשמים

אורן שלום

שתפו: