כניסה
הרשמה לניוזלטר

משרד ההגנה הסורי הודיע כי בניין מגורים במערב הבירה נפגע. גורמים סורים מסרו ל"אל ערבי אלג'דיד" כי "סוג הרקטות ומיקום השיגור מצביעים על כך שהירי כוון ככל הנראה לעבר הארמון הנשיאותי"

דורון פסקין | 15 בנובמבר 2025 | חדשות | 1 דק׳

דיווח: חשד כי שתי קטיושות שנורו הלילה מפרברי דמשק כוונו לארמון הנשיאות

משרד ההגנה הסורי הודיע הלילה כי שתי רקטות קטיושה נורו בליל שישי מפרברי דמשק ופגעו בבניין מגורים בן שלוש קומות בשכונת אל-מזה 86, שבמערב הבירה. על פי ההודעה הרשמית, הירי תואר כ"פעולת תוקפנות בוגדנית". מספר אזרחים נפצעו ונגרם נזק למבנה ולסביבתו.

משרד ההגנה מסר כי נפתחה חקירה משותפת עם משרד הפנים במטרה לאתר את מסלול הרקטות ומקור השיגור. עוד נמסר בהודעה כי "הצבא לא יהסס לרדוף אחר האחראים למעשה הנפשע הזה, ויינקטו צעדים מרתיעים נגד כל מי שיפגע בביטחון הבירה ויערער את יציבותם של אזרחי סוריה".

גורמים סורים עלומי שם, שצוטטו הבוקר באתר אל-ערבי אל-ג'דיד הפרו קטארי, מסרו כי במהלך הלילה איתרו כוחות הביטחון הסוריים אמצעי שיגור מאולתרים בשטח פתוח באזור שכונת כפר סוסה שבפרברי דמשק. על פי ההערכות, יעד הירי היה הארמון הנשיאותי שבשכונת אל-מזה היוקרתית.

ארמון הנשיאות בסוריה

ארמון הנשיאות, סוריה | MAR HAJ KADOUR/AFP via Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
כוחות המשטר הסורי, 16 ביולי 2025
המשטר הסורי הודיע כי חשף חוליית טרור שפעלה בחסות חיזבאללה נגד מטרות אסטרטגיות במדינה

דורון פסקין

נשיא ארה״ב, דונלד טראמפ, ומזכיר המדינה האמריקני, מרקו רוביו, 10 באפריל 2025
הלחץ האמריקני על קובה – מה ארה"ב רוצה להשיג?

דורון פסקין

המנהיג העליון של איראן, עלי ח׳מינאי
ח'מינאי מאיים: "אם האמריקנים יפתחו במלחמה – זו תהיה מלחמה אזורית"

דורון פסקין

שר החוץ הטורקי, הקאן פידאן, ונשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן, 23 בנובמבר 2025
טורקיה מאותתת על אפשרות של הפשרת היחסים עם ישראל; בירושלים מביעים סקפטיות

יוני בן מנחם

שילוט של תאגיד מודי'ס במטה החברה, 18 במרץ 2025
סוכנות דירוג האשראי מוד'יס שינתה את התחזית לגבי ישראל ליציבה – מה המשמעות?

דורון פסקין

מזכיר המועצה העליונה לביטחון לאומי של איראן, עלי לאריג'אני
יועצו של ח'מינאי טוען: מתגבשת מסגרת למשא ומתן

דורון פסקין

שתפו: