כניסה
הרשמה לניוזלטר

שר הפנים הגרמני חתם הבוקר על צו לפירוק הארגון האסלאמיסטי "Muslim Interaktiv" והחרמת נכסיו: "מי שצועד ברחובותינו ותובע באגרסיביות הקמת ח'ליפות, מסית נגד מדינת ישראל והעם היהודי, ומבזה את זכויות הנשים והמיעוטים – ייתקל במלוא חומרת הדין"

דורון פסקין | 5 בנובמבר 2025 | חדשות | 2 דק׳

גרמניה אסרה על פעילותו של ארגון אסלאמי קיצוני השולל את זכות הקיום של ישראל

ממשלת גרמניה הודיעה היום על איסור פעילותו של הארגון האסלאמיסטי "Muslim Interaktiv", לאחר שקבעה כי פעולותיו מהוות איום על הסדר החוקתי ועל עקרונות "ההבנה בין העמים". שר הפנים הפדרלי, אלכסנדר דוברינדט, חתם על צו פירוק הארגון והורה על החרמת נכסיו.

משעות הבוקר המוקדמות נערכו פשיטות משטרה על שבעה אתרים בהמבורג הקשורים לארגון, לצד חיפושים נוספים ב-12 אתרים בברלין ובמדינת הסן. הפשיטות בוצעו במסגרת חקירה רחבה נגד שני ארגונים נוספים – Generation Islam ו-Realitat Islam – החשודים בקשרים הדוקים עם Muslim Interaktiv ובקידום מטרות דומות.

לפי הודעת משרד הפנים, הארגון דוגל בהקמת ח'ליפות אסלאמית עולמית, דוחה את עקרונות הדמוקרטיה והמדינה החוקתית, ומתנגד לשוויון מגדרי ולזכויות הקהילה הגאה. עוד נמסר כי הארגון שולל את זכות הקיום של מדינת ישראל וקורא לביטול גבולותיה.

שר הפנים הגרמני, אלכסנדר דוברינדט, במהלך מסיבת העיתונאים היום

שר הפנים הגרמני, אלכסנדר דוברינדט, במהלך מסיבת העיתונאים היום | צילום: OBIAS SCHWARZ / AFP via Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ושר הביטחון, ישראל כ"ץ
על רקע הפערים בשיחות המשא ומתן והודעתו של טראמפ בנוגע להורמוז – הקבינט המצומצם צפוי להתכנס הערב

יוני בן מנחם

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, 6 באפריל 2026
טראמפ הכריז על מצור ימי על מצר הורמוז

אורן שלום

ראש ממשלת הונגריה, ויקטור אורבן, ראש מפלגת טיסא, פטר מאגיאר
הונגריה תכריע היום – אורבן ומאגיאר ראש בראש

דורון פסקין

יו"ר הפרלמנט האיראני, מוחמד באקר קליבאף, 15 ביוני 2024
קאליבף: "הצד האמריקני לא הצליח בסופו של דבר לזכות באמון המשלחת האיראנית בסבב המשא ומתן הזה"

דורון פסקין

דובר משרד החוץ של איראן אסמאעיל בקאי, 28 באוקטובר 2024
טהראן: הערוץ הדיפלומטי יישאר פתוח

דורון פסקין

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, וסגן הנשיא, ג'יי די ואנס, 20 בינואר 2025
המשא ומתן בין ארה"ב לאיראן – האם הפסקת האש תקרוס?

יוני בן מנחם

שתפו: