כניסה
הרשמה לניוזלטר

נשיא ארה"ב הבהיר במסיבת עיתונאים משותפת עם נשיא ארגנטינה בבית הלבן כי בחמאס "יודעים שאני לא משחק משחקים"

אורן שלום | 14 באוקטובר 2025 | חדשות | 1 דק׳

טראמפ: "חמאס יפורק מנשקו. אם הם לא יתפרקו אנחנו נפרק אותם מנשק"

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ התייחס היום במהלך מסיבת עיתונאים משותפת עם נשיא ארגנטינה, חאבייר מיליי, לנושא פירוקו של חמאס מנשק.

טראמפ השיב לשאלה בנושא ואמר: "הם עומדים להתפרק מנשק, כי הם אמרו שהם עומדים להתפרק מנשק. ואם הם לא יתפרקו, אנחנו נפרק אותם מנשק". מיד לאחר מכן הוא נשאל: "איך תעשו את זה?", וענה: "אני לא צריך להסביר לך את זה, אבל אם הם לא יתפרקו, אנחנו נפרק אותם. הם יודעים שאני לא משחק משחקים".

על השבת החללים החטופים לישראל אמר טראמפ: "החזרנו את החטופים. זה היה הדבר הראשון שהיינו צריכים לעשות, מעל לכל דבר אחר, להחזיר את החטופים. עכשיו, הם הציגו את זה בצורה לא נכונה, כי נאמר לנו שיש להם 26 או 24 חטופים מתים, אם נוכל להשתמש במונחים האלה. ונראה שאין להם את זה, כי מדובר במספר קטן בהרבה. אבל זה נושא מאוד קשה. אני רוצה אותם בחזרה.

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, 14 באוקטובר 2025

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, 14 באוקטובר 2025 | צילום: Kevin Dietsch/Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
המנהיג העליון החדש של איראן, מוג'תבא ח'מינאי
בכיר איראני טוען: "מוג'תבא ח'מינאי נמצא בבריאות מלאה"

דורון פסקין

נשיא אוקראינה, וולודימיר זלנסקי, נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין
רוסיה טוענת כי אוקראינה הפרה את הפסקת האש

דורון פסקין

יו''ר מפלגת רפורמה לבריטניה, נייג'ל פרג', 8 במאי 2026
הבחירות המקומיות בבריטניה – מכה קשה ללייבור; הצלחה למפלגה של נייג'ל פרג'

דורון פסקין

מזכיר המדינה האמריקאי מרקו רוביו, נשיא ארה״ב דונלד טראמפ ושר ההגנה פיט הגסת' בבית הלבן, וושינגטון די.סי., 26 במרץ 2026.
המגעים בין ארה"ב לאיראן נמשכים; גורמים מדיניים מעריכים: הפערים עדיין גדולים

יוני בן מנחם

כוחות ארה"ב בסמוך למצר הורמוז, 20 באפריל 2026
חילופי אש הלילה במצר הורמוז; איראן וארה"ב מציגות גרסאות שונות

דורון פסקין

ספינת התיירים MV Hondius, בה אירעה התפרצות ההנטה-וירוס, 3 במאי 2026
התפרצות של הנטה-וירוס התגלתה על ספינת תיירים שיצאה מארגנטינה

דורון פסקין

שתפו: